Trygghet, Green leaf och påsklovstips

Så många samtal jag fått och diskussioner som satts igång efter måndagens blogg. Energi på alla nivåer och de flesta var mycket positiva att vi nu har nolltolerans i våra verksamheter och att vi nu jobbar med att stödja alla medarbetare för att känna trygghet. VI är inte där ännu men vi har börjat och det kommer göra skillnad. 

Några har kontaktat mig och varit oroade för att exemplen jag skrev om var kopplade till specifika skolor, klasser eller lärare i Växjö – exemplen jag tog var axplock från sådant som fack, medarbetare, föräldrar och även elever gett mig men även av egen erfarenhet. Så ingen ska varken känna sig utpekad på ett negativt sätt. Det här var exempel från verkligheten som är viktig input när vi nu ska säkerställa en bättre miljö och hållbarare framtid för oss alla. Mer om detta framöver.

I går var det extra jubel hos oss – inte bara inom Växjö kommunorganisationen utan i hela kommunen! Växjö är en av tre städer som gått i final och kan få EU-kommissionens miljöpris, European Green Leaf Award 2018. Det är vi i Växjö, Leuven i Belgien och Ludwigsburg i Tyskland som gått till final. Utmärkelsen delas ut till en stad i Europa, med mellan 20 000 och 100 000 invånare, som arbetar målmedvetet för en bättre miljö, som skapar grön tillväxt och samverkar med övriga samhället i miljöfrågor.

Växjö ska vara en bra plats att bo, verka och leva i  – det är en fråga om hållbarhet. Att vi då är nominerade till detta exklusiva pris som just fokuserar på miljö och hållbarhet på ett bredare plan, att hållbarhet är en viktig fråga för hela samhället, visar att vi är på en god väg.

Torsdagstipset handlar ju såklart om påsken, nästa vecka är det påsklov för er unga i Växjö kommun och såklart finns det massor att hitta på. Här kan du läsa mer om aktiviteter, allt från fritidsgårdarnas öppettider till påsklovslabb på konsthallen.

//M

Annonser