Lakers, stadsministerns kaffe och sandsopning

Svårt att välja veckans snackis idag… Är det kanske att Växjö Lakers åkte ur hockeyslutspelet redan i kvartsfinalen? Kanske att Antikrundan kommer till Huseby (strax utanför kommunen jag vet, men många från Växjö kommer besöka och vår Växjöambassadör Knut Knutsson är ju med)? Eller att Stefan Löfven numera dricker sitt kaffe ur den mugg han fick av barnen på Centrumskolan i Växjö i februari när han besökte dem (det la han ut på instagram igår)? Jag kan bara konstatera att det inte saknas saker att snacka om i Växjö!löfven.png

Det som det just nu främst rings/skickas epost och meddelande på sociala medier om till oss är dock annat såklart. Besked om skolvalet (alltså vilken skola ens barn kommit in på) bygglovsansökan och när vi börjar samla in trädgårdsavfallet (den stora gröna tunnan) är topp tre hos Kontaktcenter denna vecka. Och sandsopningen. På vår facebook förstår vi att detta är ett av era absolut bästa vårtecken och att våra bilar är mycket efterlängtade! I måndags började sandsopningen och här kan du läsa i vilken ordning våra olika kommundelar sopas.

Jag måste också berätta. Jag fick ett brev i veckan av klass 4:a på Lenhovdaskolan – de har jobbat med miljö och hållbarhetsfrågor och sände ett brev med många bra inspel hur vi alla på ett enklare sätt ska kunna leve mer miljövänligt. Oerhört inspirerande och givande att läsa deras inspel och jag har redan kontaktat dem och tackat och självfallet har deras inspel tagits vidare till olika nämnder och förvaltningar för att ta deras ideér vidare. Stort tack Lenhovdaskolan för ert engagemang och att ni vill dela med oss i Växjö kommun!

Trevlig helg!

//M

Annonser