4 x stolt och torsdagstips för dig som går i byggtankar

Igår morse spillde jag morgonkaffet över tidningen – inte över att jag blev upprörd utan att jag blev så himla glad och stolt!

Ett av kommunens framgångsrika företag, Fortnox, har tagit ett lite annorlunda och eget grepp för att hantera den kompetensutmaning som de har. Man kunde läsa att de själva satt igång en intensivutbildning på 12 veckor där intresserade ska lära sig det som företaget behöver och att det kan leda till jobb på företaget. Så himla bra tycker jag! Bra Fortnox och extra bra till Jens Svensson och Sara Nylén på företaget som vad jag hört initierat detta.

En annan rolig sak som gör mig stolt är att vår förvaltningschef för tekniska, Maria Sundell Isling, blivit invald i årets jury till Sveriges Arkitekters jury för Sienapriset. Det är Sveriges viktigaste pris för landskapsarkitektur. Roligt för Maria men också för oss i Växjö kommun och Växjö att vi är representerade i denna jury. Det ger också en signal att vi har många goda kompetenta och duktiga medarbetare som jobbar hos och åt Växjö.

Jag hoppas också att ni alla läst och hört från olika medier att Växjö blivit utsedd till en av de 10 vackraste städerna i Sverige! Det är sajten The Culture trip som valt ut deras 10 pärlor i Sverige. Det kan säkert finnas delade meningar om det här, smak och känsla om en stad eller plats är lika många som de som bor eller lever där. Men jag hoppas att vi alla ändå kan känna stolthet och sprida detta omnämnande för det hjälper oss alla att sprida Växjö som något positivt i vår omvärld!

Och så fjärde saken att vara stolt över denna vecka: Tankesmedjan Intelligence Watch visar i en färsk rapport att Växjö behåller platsen som Sveriges 20:e största sysselsättningskommun och visar i bilagan att staden är 6:e störst i Sydsverige. Det kommande stations- och stadshuset är ett bra exempel på smartare samhällsplanering och har fått pryda omslaget till rapporten!

Veckans tips är speciellt till dig som tänker bygga hus, bygga sommarstuga eller bygga om hemma och därför måste söka bygglov. Du vet väl att det finns en e-tjänst för detta hos oss. In och kika och använd e-tjänsten, så blir det lätt att göra rätt!

Och såklart att njuta av det fina vädret. 17-19 grader på lördag signalerar att våren börjar komma hit på allvar!

//M

 

Annonser