Huttrande men ändå varm av Pissed Elin, teater och pop up-park

Helgen har inneburit en hel del Växjö-marknadsföring. Dels att inviga men även att uppleva Smålands teaterfestival som hade föreställningar på Palladium fredag till söndag. Härlig stämning och mycket inspirerande.

monicaPå lördagen var det att cykla till torget och inmundiga våren genom att gå och ta in alla intryck som våra torghandlare bjuder på. Påskris och tulpaner i massor – något som även  spreds hemma senare. Sen vidare till Västra esplanaden för att ta del av Earth Weeks sista dag och den ”pop up-park” eller tillfälliga park som byggts upp där. Hade en härlig stund med några kollegor från Växjö kommun som varit med och lett Earth wWek (på bilden Josefin Malmberg och Sofia Asplund) och även invånare såklart som kommit dit för att inspireras, fika och gå på loppis bland annat. Väldigt häftigt att se hur man kan göra en liten bit av staden så annorlunda för en dag. Full fart även inne på biblioteket med bland annat leksaksbyte med Retoy.

På seneftermiddagen var jag och huttrade i solen vid invigningen av Pissed Elin, enligt mig ett fantastiskt konstverk på alla sätt och vis. Jag träffade ett gäng på sex personer från Malmö som hade kommit till Växjö över helgen för att se på alla konstverk, äta gott och uppleva Växjö. De var lyriska över vår nya konstverk och upplevde natur, återbruk och öppenhet när de såg på verket.

Många känslor i publiken och även hos mig – jag kände stolthet över alla de fina konstverk vi har runt en av våra fantastiska sjöar. Det är något som sätter Växjö på såväl kultur- besöks och upplevelsekartan. Det värmer!

Ha en fin vecka!

//M

Annonser