Etableringar och torsdagstips

Vilken vecka det varit – Dels Earth Week och dels många besök hos företagare som vill berätta om deras framtida etabelingar och expansioner i Växjö kommun. Och så invigs snart Växjös enda el- och biogasbils utställning idag. Härligt och otroligt givande.

Jag har också varit på mitt första möte kopplat till förtroendeuppdraget i insynsrådet som regeringen utsett. Rådet är kopplat till digitalisering och här är jag alltså med. Givande på alla sätt och kort kan väl sägas att digitalisering är ett måste för alla men framför allt hos oss inom offentlig sektor. Det är ett sätt att hushålla med våra resuruser, jobba effektivare och framför allt säkerställa att vi kan ge bästa service till dem vi är till för – företag och invånare. För mig är också detta en hållbarhetsfråga – effektivitit vad gäller våra resurser för att kunna göra och lägga de resurser på annat är helt klart en hållbarhetsfråga . Och där måste vi bli bättre. Inte bara i Växjö utan i hela Sverige. Kluriga frågor som tenderar nationalekonomi i diskussionerna men det är som alltid – andas, reflektera och sedan planera, vilket nu görs både i Växjö men även i Sverige via insynsrådet jag är med i. Roligt och enormt spännande för detta kommer göra skillnad för oss alla och för vår hållbara värld.

Lite tips för helgen: Earth Week såklart. Både idag, imorgon och på lördag händer mycket spännande och jag kommer fokusera på lördagen nu så hoppas vi ses på lördagens event.

Ett annat spännande tips är Teaterfestivalen som går av stapeln  här i Växjö 24-26 mars. Jag är med på invigningen på Palladium kl 18 den 24 men sedan är det fullt med spänannde uppträde hela helgen. Se vidare här: http://www.teaterrespekt.se/

Och så invigningen då av Växjös enda el- och biogasbils utställning.  Jag ska dit och säga lycka till då även detta initiativ är viktigt för att vi alla ska kunna ha möjlighet att ta hållbara alternativ i transportväg. El & Biogasbilar på Hammargatan 13.

Förutom det – njut av det härliga vår väder vi kommer att få. Solsken och nästan 10 grader om jag såg det rätt på SVT Småland imorse!

//M

Annonser