Stort tack – vår flicka är tillbaka!

flickan1Vilken fantastisk 2 mars det blev! Jag vill börja med att rikta ett stort tack till den eller de personer som gjorde det möjligt att vi kunde få vårt konstverk tillbaka till oss och extra stort tack till Smålandsposten som följde tipset!

För igår fick jag ett samtal från Jens Nielsen på Smålandsposten som berättade att de hittat den lilla flickan i brons som stals i april 2016. Hon tillhör det vackra konstverket ”Alla är” som står vid Växjösjön och det var hon och en till figur som stals då. Den andre kom tillbaka men inte flickan.

Vi har också fått tips om var hon kunde vara men tipsen har visat sig inte stämma så vi hade lite gett upp. Men nu är hon alltså tillbakalämnad och igår kväll var jag och Gunilla Friman, förvaltningschef på Kultur och fritid, och hämtade hem henne på Smålandsposten.

Även om detta hände sent i veckan så har det redan varit mycket snack om det i media och på sociala medier. Bland annat får vi frågor om var vi ska göra av henne och det vi vet inte exakt. Av respekt för konstnären kommer vi att kontakta honom och se om han önskar något, men målet är att vi ska sätta henne på ett ställe där alla ser henne. Den stulna flickan är nämligen ersatt redan så den här originalflickan kommer få en annan plats. För mig står hon för värme och välkomnande och eftersom vi vill vara en kommun där det är bra att leva, verka och bo i och att en kommun där alla blir Växjöbor direkt, så ser jag att hon står för just det. Men var hon ska vara belägen, ja det återkommer vi till.

Ha en fin och underbar första vårhelg!

//M

 

Annonser