Prata Skam fössta tossdan i mass!

Smålands egen nationaldag idag när det är ”fössta tossdan i mass”! Och våren är verkligen på ingång – fågelkvitter, värme och jordlukt som sprider sig i kommunen. Härligt. Hörde att enligt bondepraktikan så ska vi ha sju ”bakslag” med snö innan våren är här på riktigt. I tisdags var det visserligen sista februari men då snöade det och jag tycker vi kan räkna in det som ett av bakslagen. Även igår kom lite snö, så nu är det bara fem kvar. 

Många frågor om stations- och stadshuset strömmar in. I tisdags kväll hade vi också informationsträff om nya huset på biblioteket i Växjö, många bra och viktiga input om perrongens utseende, tågspår, parkeringar i staden till mig och Ove Dahl (projektledare för arbetet) från engagerade invånare. Många av dessa frågor ingår inte direkt i arbetet men vi fick många bra tankar att ta med till framför allt Trafikverket.

Torsdagstipset idag är att Det fria ordets hus ikväll har diskussion om den uppmärksammade succéserien Skam. Paneldeltagarna Signe, Olof, Ida och Mattias inleder med reflektioner och tankar som Skam har väckt hos dem, därefter fortsätter vi att vrida och vända på tv-serien, karaktärerna, ungdomars livsvillkor, vad som ligger bakom succén och kritiken mot den.

Ett annat tips är att Folkets bio idag visar filmen Moonlight som vann Oscar för bästa film i söndags (ni vet, när de först läste upp fel film) på Palladium.

//Ms

Annonser