Hur upplever barn och elever sin vardag?

Efter ett par veckor med många känslor i kroppen och en avslutning av förra veckan då vi hade en fin, ljus och bra begravning av pappa, så var det extra gott med några dagars ledighet. Vi firade en födelsedag i familjen i helgen, så därför bar det iväg till en av kommunens, enligt mig, bästa restauranger. Allt i ekologisk anda och smakerna av såväl granbarr, grönkål, strandsvamp och älg fullkomligt exploderade i gommen till en fulländad upplevelse -samtliga i sällskapet var lyriska. Välkomponerade drycker som gick i naturens tecken, med inga tillsatser alls, gjorde kvällen ännu mer fantastisk.

Helgen och ledigheten var en bra uppvärmning för en som vanligt en fullspäckad vecka här hos oss. Idag till exempel går en enkät ut till drygt 17 000 barn och elever i Växjö kommun. Enkäten är en del av utbildningsförvaltningens arbete för att få en nulägesbild av hur barn och elever upplever sin vardag. Svaren kommer att ligga till grund för framtida satsningar inom förskola och skola. Enkätens resultat ger oss oerhört värdefull information om vad våra verksamheter behöver stöd och hjälp med, och vilka insatser som har slagit väl ut. Så när enkäten kommer; svara alla ni barn, ungdomar och vårdnadshavare, så hjälper ni oss bli bättre!

Imorgon är det en presentation för allmänheten i stadsbiblioteket klockan 18, alla är välkomna att komma och höra mig och Ove Dahl (projektledare för stations-och stadhusprojektet) berätta om projektet och även få svar på frågorna. Varmt välkomna!

I veckan bläddrar vi över i våra kalendrar till första vårmånaden – 1 mars är på onsdag och det känns fantastiskt att den ljusa och varma tiden är på ingång. Det tror jag vi alla behöver!

//M

 

Annonser