Nytt spännande uppdrag och så lite borscht …

Redan torsdag! Koncernledningsmöte i ett dygn nu, för att ta ännu ett steg i vår strategi – känns bra. Fantastiska engagerade kollegor i gruppen som gör ett arbetet extra roligt. Inget är givet utan det är diskussionerna, och att vi driver arbetet framåt genom allas kunskap/erfarenhet som skapar resultat. Några steg framåt och något steg bakåt men allt i sin helhet går det framåt – som alltid när det är arbete kopplat till framtid och sätta en strategi. Målet är hela tiden att förbättra vår leverans och service till invånare och företag och att ta tillvara på de synergieffekter som är möjliga mellan olika avdelningar, kontor, förvaltningar och bolag. Det kommer inte bara hjälpa dem vi är till för utan även tydliggöra ”vem gör vad” för alla oss medarbetare. Det är ett arbete som kommer ta tid men vi har nu tagit ännu ett steg.

Jag fick i veckan reda på att jag är invald som ledamot i insynsrådet för digitalisering, av näringsdepartementet. Regeringen har som mål att Sverige ska bli ledande i världen inom digital förvaltning, och det här är ju en fråga jag verkligen brinner för och som vi i Växjö kommun lyfter mycket. Digitaliseringens framfart är enorm och det gäller för oss i kommunerna runt om i landet att dra nytta av de möjligheter som digitaliseringen ger. Glad att jag fått detta förtroende.

Torsdagstipset:
zurabVill idag torsdagstipsa om en spännande utställning på Växjö konsthall från 3 februari som startar med en perfomance. Zurab Rtveliashvilis utställning och performance Borstch from Europé. Zurab var 2003 en del i ”Rosenrevolutionen” i Georgien som ledde till att den dåvarande presidenten Eduard Sjevardnadze avsattes. År 2009 kom han till Sverige efter förföljelser och hot i Georgien på grund av sin samhällskritik. Performancen Borscht for Europe refererar till soppan Borsjtj ursprungligen från Ukraina, men också betydande i det ryska köket. De vanligt förekommande råvarorna som morötter, rödbetor och vitkål symboliserar i Rtveliashvilis performance länder inom den ryska geografiska intressesfären. Låter hur spännande som helst!

Fick också ett tips från Gemla samhällsförening. De skickar varje månad ett månadsbrev med saker som händer i Gemla, underbart engagemang. Du som bor i och runt Gemla blir alltså extra tipsad idag. Programmet hittar du här: gemlabladet-februari-2017

//M

 

Annonser