Kultur och positiva vibbar

Måndag morgon igen och jag försöker sammanfatta den enormt innehållsrika helgen – en kulturhelg som gett eko i såväl kommunen som Sverige. Familjen gjorde Kulturnatten till en familjeaktivitet och upplevde bland annat Kristineberg/Ringsberg som flödade i upplevelser och ett fantastiskt ljusspel och biblioteket som sprudlade av dans.

Orgelkonserten i Domkyrkan var fantastisk och det var härliga kommentarer från våra barn, ungdomar och andra när vi sedan traskade vidare till glasmuseet på muséet. Vilken konst och kulturskatt vi har i de glasverk som skapats under många år tillbaka. Fantastiskt. Vi blev alla mållösa över de pjäser som händer, luft och gravyr skapat ute i de småländska hyttorna men som nu är ett minne blott.

En nostalgitripp fick vi också vara med om när vi besökta Hotell Cardinal som öppnat upp för allmänheten och skapat ett 60-och 70-tals-tv-rum. Det bjöds på radiokaka, kaffe i tv-kanna och nästan alla behövde hjälp upp ur den orangegula tv-soffan som var fylld av skumgummi (finaste kvalitén på 60-talet) eftersom man satt så djupt. Ryamattorna klädde golvet och många ”intressanta” möbler kan beskådas och njutas av i deras rum. Väl värt att besöka anser jag.

Vi hade ju också vigslar här i kommunhuset i lördags – kärlek var temat för årets Kulturnatt och då hade vi såklart drop in-vigslar här. Sammanlagt sex par var det som lovade varandra kärlek och trohet i nöd och lust här hos oss i lördags eftermiddag.

Nu måndag. Är just nu i full gång för att fortsätta arbetet med vårt nya stadshus. Ove Dahl som driver projektet tillsammans med alla projektgrupper tar nu extra tag i detaljarbetet, både med Jernhuset för att få ett bra statsionshus, men framför allt för oss som ska ha det nya huset som arbetsplats. Här finns mer information.

Under Kulturnatten blev det förresten många inspirerande samtal om vårt nya stads- och stationshus. Jag blev stoppad av flera invånare som hade inspel och frågor om det nya huset, de flesta mycket positiva. Ord som ”landmärke” ”smålänskt” och ”underbar arbetsplats” spred sig runt oss.

I vår koncerngrupp tar vi nu ett extra tag i vårt strategiarbete med triangeln där kultur, riktning och struktur ska ta ett extra steg för att vi ska göra ett än bättre jobb för dem vi är till för – våra invånare och företag. Jag återkommer till det längre fram!

Ha en fin vecka!

//M

 

Annonser