One size do not fit all

Ja, veckans snackis är helt klart presentationen av Växjö Kommuns stadshus och stationshus. Jag och vi har fått många reaktioner, många positiva och en del negativa. Kommentarerna på sociala medier är allt från att det ser ut som en vacker diamant och att man är stolt över att Växjö vågar, till oro över kostnader och att det känns för modernt. Precis som det kan och ska bli när något nytt presenteras.

Alla inspel och frågor som kommit är värdefulla så fortsätt att komma med input och sänd frågor till oss på info@vaxjo.se Och jag lovar, vi kommer arbeta stenhårt och 2019 ha ett stads- och stationshus som är bra för hela kommunen och som lever upp till förväntningarna.

Många har också hört intervjun med Gert Wingårdh i P4 Kronoberg – jag tycker den är så bra så jag sänder länken här. Säger en hel del om den utveckling som det här är.

En stor snackis internt här i huset har varit hur mycket det är som är bestämt vad gäller arbetsplatser och arbetsmiljöer. Eftersom skisserna från White arkitekter, som spridits både internt och externt, visar deras idé över hur det skulle kunna se ut på de olika våningarna, detaljerade ritningar på arbetsbord, stråk i kontoren, mötesrum och samlingsplatser, är det därför lätt att tro att allt är klart. Men så är det INTE – det är nu arbetet startar på allvar att tillsammans med förvaltningar se över behoven. Det som visas är just arkitekternas idé och gör att man får en känsla.

Det här arbetet kommer att ta större delen av våren och som vi alla vet – one size do not fit all – det stämmer även när det gäller den här byggnaden. Vi kommer att ta med en inredningsarkitekt och även andra experter i området så att vi kan få det stöd i vårt fortsatta arbete – allt för att säkerställa att vi får ett härligt, bra, flexibelt stadshus som passar både medarbetare och besökare. En plats där vi mår bra. Vi kommer stämma av med olika arbetsgrupper, bland annat fackliga representanter och alla ska känna att de får information. I eftermiddag klockan 15 kan de medarbetare som vill, åter komma på informationsmöte för att få veta mer och sådana träffar kommer vi ha under våren.

Även för alla er som inte arbetar i vår koncern kommer det bli informationsträffar, mer information kommer om det framöver. Det finns också väldigt mycket information, bilder, frågor och svar med mera på www.vaxjo.se/vaxjostationsomrade. Du är också varmt välkommen till Stadsbiblioteket för att se det vinnande förslaget ”Under ett tak” lite mer i detalj. Där ser du också de övriga fyra tävlingsbidragen som tillsammans med ”Under ett tak” var de juryn valde mellan.

En fråga som var snackis igår torsdag och även nu på morgonen var hur många våningar huset beräknas till. Svaret är att det är sex våningar + källare. Första våningen är station, väntrum, food court och butiksyta och allas vardagsrum. Våning två är delvis en del av allas vardagsrum men också entrén till stadshuset och resten av våningarna är stadshuset. Dvs det är 4,5 våningar för medarbetare och besökare till oss.

Ha en fin kulturhelg!

// M

Annonser