Massor utav sport!

En gammal skada i min vad och knä har satt lite käppar i hjulet för mig för att få igång en bra träning. Joggingen har jag haft uppehåll med allt för lång tid på grund av just mitt knä och jag saknar svett, tårar och muskelvärk allt för mycket just nu. Men nu har maken och jag bestämt oss för att gång kan vara bra.

Så nu traskar vi ett par mil varje helg. Maken har hittat något sorts militäriskt träningsschema, första dagarna ska vi gå i rask takt i x antal kilometer och sedan ökas det på och snart ska vi börja ta med oss vikter (ryggsäck med x antal kg i). Både vad och knä har hållit de helger vi hittills spatserat och jag börjar se mig själv komma joggande framåt våren. För rask takt i gång kan lätt övergå i lugn takts jogging. Snart har även jag rejäl träningsvärk, vilket jag som sagt längtar efter.

Förutom att min egen muskelmassa fått jobba har många andras också fått göra det. Jag var i helgen prisutdelare på en nordisk fotbollsturnering som Växjö DFF och deras 02-tjejer anordnat för 5:e året i rad i Tipshallen. Vilken energi och vilken fotboll! Habo vann hela turneringen så ett stort grattis till er!

Och så vann Växjö HF:s A-lag över Karlskrona – intensiv match på många sätt. För förutom att heja på Växjö HF, så satt nog hälften av publiken och parallellt följde hur det gick mellan Sverige och Vitryssland och även hur det gick i Danmarks-matchen. Ibland hördes både jubel och reaktioner från publiken som inte gällde det som hände på GBJ arena utan det som hände under VM-matcherna ganska många mil från Växjö.

Läser i Smålandsposten om friidrott idag också, friidrottarna laddar för fullt för inomhus-SM här i Växjö och Telekonsult Arena 25-26 februari. Så förutom sin egen träning kan man verkligen lägga mycket tid på andras idrottande här i Växjö i vinter och vår.

Måndag idag och agendan är fullspäckad med möten med såväl företagare som finns i Växjö men också sådana som önskar att komma hit – otroligt många intresserade företag och investerare som vill ha information om allt inom Växjö kommun då den ses som attraktiv, intressant och drivande.  Härligt!

Ha en fortsatt fin vecka!

//M

P.S Imorgon presenteras vilka som vunnit arkitekttävlingen för nya stads- och stationshuset. Och då får alla även se hur det kommer se ut. Vi i juryn har verkligen längtat efter att få dela med oss av det vinnande bidraget. Klockan 14.00 imorgon i Utvandrarnas hus är det dags, media är välkomna. D.S

 

 

 

Annonser