Snurrig vecka

Då var det fredag eftermiddag igen, snart mörkt utanför mitt fönster men ändå ljusare och ljusare för varje dag. Och ljuset kan jag nog behöva! För veckans interna snackis bland mina närmaste kollegor är nog mina nya glasögon och hur de påverkat framför allt mina melj. Jag har helt enkelt känt mig lite snurrig, stavat fel och inte sett helt vad jag skrivit – ögon, tangentbord och händer är inte är helt i synk kan man lugnt säga. Men jag kämpar på med mina glasögon. 

Trump toppar nog annars det som snackats om i vår korridor. Men också att Växjö synts ganska mycket på riksplanet i veckan. På SKL:s stora konferens om hållbarhet i Stockholm. Och i media. Dels har nye säkerhetschef (börjar 1 februari) och tre av våra politiker varit hos rikspolischef Dan Eliasson och pratat om nödvändigheten av fler poliser i Växjö kommun. Det var ett bra möte, säger de och Dan Eliasson har bokat in ett besök hos oss i höst. Och dels har tre av våra fem kommunalråd skrivit till regeringen och vill ha till en skärpning av reglerna kring fyrverkerier, eller rättare sagt förvaring av fyrverkerier. Du kan läsa mer här. Så mycket Växjö på riksplanet denna vecka.

Här hemma tror jag snö och halka varit på mångas läppar i veckan. Vi får många frågor om hur vi prioriterar när det kommer snö och när det är halt. Det finns bra information på vår webbplats och vi försöker också vara ute i god tid och informera på webb och sociala medier om det ska bli oväder exempelvis. Vi vill inget hellre än att få ner antalet trafikolyckor och brutna ben.

Trevlig helg!

//M

 

Annonser