Reflektion och fyrverkerier

Nu lider 2016 mot sitt slut – vad fort det gått och vad innehållsrikt det varit! Jul och nyår är för mig reflektionernas tid och jag skulle kunna skriva ner reflektioner och händelser under året som varit både tänkvärda, upprivande, utmanande men också fantastiska. Men jag överlåter det till ett annat tillfälle eller annat media, för framtiden. 

Torsdagstipset denna vecka är att gå in och läsa vad som gäller i landet och kommunen, för dig som vill skjuta fyrverkerier. Eller har barn som vill. Det skrivs mycket just nu om djur som far illa, butiker som bojkottar fyrverkerier och Växjö kommuns försök i våras att förbjuda dem helt. Förbud blev det inte men i år har vi satsat på information. Kanske har du sett en folder kring vad som gäller (på fyra språk finns den), kanske har du sett informationen på stadsbussen du åkt med. Men annars kan du naturligtvis gå in och läsa på vår webbplats . Eller titta på filmen som vi och polisen gjort tillsammans där vår kommunpolis Scott Goodwin förklarar det hela.

Och till dig som har barn, köp inte ut. Hur mycket de än tjatar. Det är förbjudet att använda fyrverkerier för alla under 18 år.

Många som ringer till Kontaktcenter undrar också om det blir några fyrverkerier vid Växjösjön i år. Vi på Växjö kommun anordnar ingenting sådant. Det gjordes bara en gång, vid millennieskiftet. Så svaret är alltså nej.

Ett annat tips är att kika på annonsen för Växjö Citysamverkans centrumutvecklare – är du driven, initiativrik och brinner för att Växjö och Växjö centrum ska bli än mer levande besöks- destinations och händelsecentrum tycker jag helt klart du ska kika på länken här.

Jag passar även på att önska alla ett gott, fint och festligt slut på 2016 men framför allt ett fantastiskt 2017 !

//M

 

Annonser