Snart jul! Och torsdagstips

Som ni kanske har läst kommer en av våra kollegor Stefan Blomqvist som är VD på vårt kommunala bostads- och fastighetsbolag Vidingehem och ingår i vår koncernledning att lämna sin tjänst under 2017. Detta då han känner att någon annan kraft bör ta vid i samband med den fortsatta resan för såväl Vidingehem och kommunkoncernen. Stefan, som har varit VD för bolaget sedan 2012, har varit en fantastisk tillgång i koncernledningen.

Vidingehem är ett viktigt bolag för oss i vår kommun, med sitt tydliga uppdrag att skapa trivsel och trygghet genom byggnation och närvaro i vår landsbygd.

Oavsett bolag eller förvaltning så har vi många koncernövergripande uppdrag och mål som vi måste verkställa – allt i linje med kommunfullmäktiges uppsatta mål, som gäller alla. Syftet är att se helheten samtidigt som vi också måste ta in konsekvenser för delarna. Att se hur vi tillsammans inom koncernen kan nå och verkställa uppsatta mål. Det är komplext med tanke på att vi är många olika konstellationer och intressenter och ibland blir det svårnavigerat. Men vi måste hushålla med våra totala resurser och säkerställa att vi ger bästa service på effektivaste sätt till dom vi är till för – er invånare och företag. Så komplexiteten är något som vi helt enkelt måste navigera i.

Stefan kommer vara kvar inom bolaget fram till sommaren. Plan för rekrytering av hans ersättare kommer att göras under januari månad.

Torsdagstipset från mig är framför allt att ta hand om varandra, njuta av högtiderna som nu kommer och ha det riktigt bra. Jag vill också passa på att tipsa om en julgemenskap som Kafe De lux har på självaste julafton. Det är öppet för alla som vill fira en fri och alkoholfri jul i en gemenskap som är öppet för just alla. Även Diakonicentrum har julfirande i fin gemenskap, men på juldagen. Båda arrangemangen kan genomföras tack vare govågivare och volontärer. Det känns fint att leva i en stad där så här goda krafter verkar!

God jul till er alla! //M

Annonser