Så här kan jag lova att stadshuset inte kommer att se ut …

img_0196

Tredje dagen med juryn börjar snart – jag får många frågor om själva arbetet och vad vi gör under dagarna då vi har så kallat juryarbete. Det är strikt sekretess och inget arbetsmaterial får lämna rummet. Det är mycket diskussioner om de fem förslagen som finns kvar och för att inte gå in för mycket i detalj så berör diskussionerna mestadels arbetsmiljö i alla dess former. Utformningen och exteriör är självfallet något som vi ser på men det är fokus på funktion och arbetsplats i alla dess former som vi diskuterar. Det är verkligen en fröjd att höra arkitekternas detaljrika diskussioner – en nivå och detaljrikedom kring just funktion och arbetsmiljö som jag egenligen inte tänkte på från början. Vår egen stadsarkitekt Henrik Wibroe och våra externa arkitekter Gert Wingårdh och Dorte Mandrup lyfter diskussionen till helt andra nivåer vilket är härligt att följa och vara med om. Vi började 10.00 idag och håller på oavkortat till klockan 16.00, minst, med lite rast för kaffe och lunch. Fullt upp även en måndag så här veckan innan jul med andra ord.

På tal om hus – familjen gjorde pepparkakshus i helgen. En mysig tradition som vi hållt på med sedan älskade sonen hade sin första jul , då en vecka gammal. Det är 19 år sedan vi startade men vi håller i traditionen och årets hus som vi skapade tillsammans måste jag säga är den mest återhållsamma vi gjort.

Förutom det så klädde vi granen – en mini-disneygran tyckte vi alla. Maken var mest glad över en smart julgransfot som tydde på ”tysk ingengörskonst” och som var smart så det förslog. I samband med att vi flyttade i somras lämnade vi iväg den designade julgransfoten som kan ses i de flesta designerstävlingar men som rent funktionellt inte varit bra. När resten av familjen var nöjda med granen så var Anders mest glad över dess fot…

 

//M

Annonser