Veckans snackis

Veckans snackis är väl egentligen något det har snackats om ett tag nu – att Bo Frank slutar som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och lämnar över till Anna Tenje vid årsskiftet. Så stort grattis till Anna också!

Idag var det så avtackning för Bo och vi var många som runt lunchen samlades för att fira lite tillsammans med honom. Nu är det ju inte ett adjö, utan mer ett tack för den här tiden och välkommen tillbaka som borgmästare. Bo fick bland annat en stor guldmedalj med en etta på – för att han alltid satt Växjö först. Det finns få människor som så outtröttligt hissar och talar varmt om vår stad och allt fantastiskt som händer här, som Bo alltid har gjort.

bo-medalj

En annan, lite mer intern, snackis är om ett idogt arbete som har gett nästan 22 miljoner till projektet Etableringssamverkan Kronoberg , en satsning som Kronobergs åtta kommuner och Arbetsförmedlingen ska genomföra tillsammans med fokus på nyanländas etablering. 800 personer i länet kommer ingå i projektet som vänder sig till nyanlända i alla åldrar som står utanför arbetsmarknaden. Tack vare mycket duktiga medarbetare i Växjö kommun beviljade Europeiska socialfonden strax under 22 miljoner till projektet. Och jag vill passa på att ge en extra eloge till Tina Storbjörk och Anna Karlsson.

Det är härligt att ha så många kompetenta och hårt jobbande medarbetare runt sig!

Ha nu en fin fjärde adventshelg – om en vecka är det lillejulafton!

/M

Annonser