Växjös kultursatsningar ger eko

kulturkomm2017_mrj.jpg

Vi vann! Det blev Växjö som utsågs till Årets kulturkommun igår kväll, av Vision. Är så stolt och glad och framför allt vill jag säga tack till alla er medarbetare och andra Växjöbor som arbetar för kulturen i Växjö kommun.

I juryns motivering står att kulturen i Växjö spelar en framträdande roll och ger eko långt utanför landets gränser. Vision betonar vikten av att det första och enda ”Det fria ordets hus” har skapats i Växjö, vilket bidrar till kampen om yttrandefrihet och värnar om det litterära kulturarvet. Framtidens bibliotek, Växjö konsthall lyfts också fram och att kommunen flyttat fram gränserna för den offentliga konsten. Orden långsiktigt, framtidsinriktat och nytt beskriver också Växjö – imponerande.

På bilden ovan ser ni Eva Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Erica Månsson, före detta kultur- och fritidschef och Anna-Karin Axelsson, tf kultur- och fritidschef ta emot priset av Visions representanter. Grattis!

Brukar ju på fredagen skriva något om vad det snackats mycket om i kommunen under veckan. Och såhär på Anna-dagen kunde vi idag läsa stort reportage i Smålandsposten om Anna Tenje som snart tar över som kommunstyrelsens ordförande. Det är nog inte just veckans snackis utan mer en av årets Växjö kommun-snackisar tror jag, just att Bo Frank tar ett kliv tillbaka (även om han behåller många uppdrag) och att Anna  Tenje tar vid. Roligt och spännande!

Vi går mot tredje advent, och i helgen går det verkligen att få en hög dos julkänsla runt om. Gammaldags julmarknad i Pilås lördag och söndag och julmarknad på Bergkvara gårds fredag till söndag. Otroligt mysigt!

Trevlig helg!

//M

 

 

Annonser