Har du en cykelvänlig arbetsplats? – In och anmäl!

Vaxjo Cyklar_Profilsymbol

Som många vet gillar jag att cykla! Frisk luft, motion och att spara på miljön är det som motiverar mig och dessutom går det oftast går snabbare för mig än att ta bilen eller bussen. Torsdagstipset denna vecka handlar om cykling och är lite speciellt riktat till dig som företagare. Nämligen att anmäla ditt företag till att få vår utmärkelse Cykelvänlig arbetsplats.

Cykelvänlig arbetsplats är en del i Växjö kommuns cykelsatsning och ska uppmuntra arbetsplatser som motiverar och underlättar för sina anställda att cykla till jobbet. Det behöver inte vara stora saker, utan kan till exempel handla om att kunna erbjuda möjlighet att duscha och byta om på arbetsplatsen, tillhandahålla tjänstecyklar eller säkra cykelparkeringar. Du eller dina medarbetare anmäler er själva och arbetar med kriterierna. I september 2017 koras sedan vinnaren! Så in och anmäl!

Nu full fart till invigningen av nya Lidl-butiken i Växjö! Butiken som också ska jobba mycket med det gröna och ekologiska. Tack alla ni företag som är med och bidrar till ett grönare Växjö!

Jag får inte heller glömma att hålla tummarna ikväll när vi har chans att blir utsedda till ”Årets kulturkommun 2017”, ett som Vision delar ut till en kommun som har kultur i fokus. Kollegor är just nu på väg till Tjörn där jag hoppas det blir de som får ta emot utmärkselsen! Vid 18-tiden vet vi…

//M

Annonser