En växel till och så torsdagstipset

Växjö kommunkoncerns strategiarbete som inleddes för drygt ett år sedan lägger nu in en växel till. Arbetet är ju till för att säkerställa att vi skapar en hållbar och värdeskapande kommun till medborgare, företag och våra framtidare. Jag har tidigare berättat om triangeln som består av tre ben. Det första är vår värdegrund som ska säkerställa att vi får en kultur som skapar säkerhet och trygghet (något som skapar värde även för övriga medborgare och företag). Det andra är att vi genom en koncernledning hushåller med våra resurser och styr gemensamt i en ledningsgrupp och det tredje är strukturen där målet är att vi ska göra en sak på ett ställe och ett sätt genom processorientering, istället för att göra det på flera ställen och på flera olika sätt.

Dessa tre grundstenar är viktiga för att alla organisationer ska fungera bra och att vi hela tiden ser till att man är kopplad till verkligheten. Det är ju en överlevnadssak för alla organisationer att säkerställa att det man gör är det bästa för dem man är till för – oavsett om det är en privat organisation eller offentlig sektor.

Det vi nu kickat igång är att tydliggöra målbilden, budskapet och än mer exakt vad vårt arbete ska ge medborgare och företag. Och därtill ska en tidsplan sättas. Phu, det är ett rejält arbete som ska till men med en ledningsgrupp som vi har, fantastiska kollegor i hela kommunen och stort stöd politiskt så är jag säker på att det går bra.

Jag berättar självfallet mer när vi kommit en lite mer bit på väg – första workshopen var igår eftermiddag kväll och fortsättning följer i januari och februari.

Veckans torsdagstips är just för idag, torsdag. Idag kan du nämligen passa på att fynda dina julklappar på Papperian. Då är det 25 procents rabatt på allt. Här finns bland annat fina julkort, tomteljus och grytlappar. Papperian som är en daglig verksamhet som drivs av Växjö kommun finns på Klostergatan 11 och har idag öppet klockan 08.30-18.00. Personalen och deltagarna bjuder förresten också på glögg o pepparkakor.

//M

Annonser