Utmaningar i novembermörkret

Jag saknar frosten och den lilla snön som vi hade för någon vecka sedan. Tio plusgrader och kolsvart när jag traskade till jobbet ganska tidigt nu på morgonen… Jag hade min vinterkappa på mig så jag kan väl säga att jag var rejält varm när jag steg in på kontoret. Just nu längtar jag till kommande helg då adventsstjärnor och belysningar i trädgårdarna hjälper i varje fall mig att få en lite lättare stämning i kroppen.  Redan igår förberedde jag hemma och checkade våra adventsljusstakar och stjärnor så att de snabbt kommer upp till helgen. Självklart var det lampor som fattades och kontakter som inte fungerade så idag blir det till att gå till elaffären, för senast fredag kväll ska allt sådant komma upp hos familjen Skagne har jag bestämt.

Innan dess ska jag och medarbetarna som vanligt hinna med massor. På onsdag åker exempelvis Nätverket Höghastighetsbanan, där vi är en part, till Stockholm för att under ett riksdagsseminarium presenterade nätverkets strategi för hur en ny stambana för tåg mellan Stockholm och Malmö kan byggas. I publiken finns riksdagsledamöter från bland annat trafikutskottet, näringsutskottet och arbetsmarknadsutskottet. Det här är en del i arbetet med att påverka riksdagen att se fördelarna med en östlig dragning av en ny stambana genom Småland och fokus ligger på vårt förslag att bygga ut stambanan i etapper, vilket kommer gynna alla parter.

I fredags sa två kollegor på kommunikationsenheten till mig att komma till reception Björnen. Väl där skulle jag stå helt stilla och så gjorde även ett tiotal andra medarbetare. Detta filmades och lades ut på vår facebooksida. Mennequin challenge heter det har jag nu förstått och är en utmaning som sprids på sociala medier. Jag undrade lite försynt vad syftet var men kollegorna svarade att ibland finns det inget syfte, utan då och då måste vi bara göra nåt kul tillsammans, särskilt en sen fredagseftermiddag och särskilt nu i novembermörkret. Helt sant! Tusentals har nu i alla fall sett vår film på vår facebooksida  och i lördags uppmärksammade också vxonews  vår #mannequinchallenge.

Ha en fin måndag – så här i slutet på november.

 

//M

Annonser