Min första pod och fin medalj till kollega

Jahapp, då har jag alltså varit med i en pod :). Om ledarskap. Eller rättare sagt mina tankar, mål och det jag ser som framgångsfaktorer med ledarskap. Om prestigelöshet och öppenhet. Och om hur vi alla har ett personligt ansvar för vår egen utveckling. Om alla de gånger jag hör människor säga att de är öppna för nya idéer – så länge det inte innebär några förändringar… Det sista kan både handla om jobb och privatliv förresten. För visst är det tufft att gå igenom en förändring. Men när vi kommer ut på andra sidan är det ju alltid värt det. Då har vi utvecklats som människor, kollegor och chefer och vi är i fas med verkligheten. Den ändras ständigt och vi måste leve med de vilket innebär kontinuerlig förändring och anpassning. Lyssna gärna här. 

Får man vara så oblyg och säga att podden är veckans torsdagstips? Ja, vi skulle ju släppa lite på jante så så får det bli!

Häromdagen kom ett fint brev med en medalj till vår kommunkoncernkollega Lasse Wihlborg på Wexnet. Det var från Myndigheten för delaktighet. Wexnet och speciellt Lasse har varit drivande i arbetet med att införa trygghetslarm via bredbandsuppkoppling. Det här innebär för de med trygghetslarm att de har ett larm som är betydligt bättre och säkrare än den analoga typen. Lasse själv säger ”Det är grabbarna på tekniksidan som ska ha äran. När andra sa att det inte gick att köra trygghetslam digitalt via stadsnät visade vi omvärlden att vi hade en teknisk lösning som fungerade.” Imponerad och stolt över det arbete som pågår kring digitalisering i vår koncern!

wexnet

Roligt också att vårt arbete med processer har uppmärksammats på flera håll och nu har SKL (Sverige Kommuner och Landsting) för hur vi definierat och börjat implementerat vår upphandling/inköpsprocess. Jag har blivit intervjuad i SKL:s tidning och ska till Stockholm nästa vecka för att prata om detta i ett större sammanhang. Roligt. Upphandlingsenheten är också ute och sprider budskapet både internt men även externt. Resultatet är att verksamheternas behov drivs av verksamheterna och först därefter tar upphandling/inköp vid. Det resulterar i ännu bättre upphandlingar, tydligare förväntningar och vi kan också uppnå de av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige uppsatta mål på ett ännu bättre sätt än tidigare. Inte nog med att det underlättar för oss internt i kommunen – det ger mervärde för dem vi är till för = medborgare och företag .Vilket är det allra bästa!

Svårt att inte nämna Trump denna vecka… Jag har följt de mesta de senaste året och man kan väl säga mycket om valkampanjen men jag summerar det med att säga att jag är glad att vi har vår värdegrund att stå på i Växjö kommun. Vi möter alla med respekt, Vi kan jobbet, Vi gör verksamheten bättre och Vi skapar en hållbar framtid.  Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Och tänker att arbetet mot öppenhet, tolerans och ansvar nu blir viktigare än någonsin för alla då hela världen hänger ihop och det som händer i USA och andra delar av världen även påverkar oss i Växjö. Viktigt blir även att fånga upp missnöje och bitterhet och vända den.

//M

 

Annonser