Guldkantad vardag och 20 timmar till Malta

Jag blir hela tiden påmind om att det vi gör på Växjö kommun, gör skillnad i människors vardag. Just nu kör vi rekryteringskampanjen ”Livet består av 90 procent vardag – vi ger den guldkant” (du kanske sett våra annonser på sociala medier) och så är det verkligen. Vardagen måste funka och vi är en viktig kugge i den. Det jag förstått av mina kollegor att många av er ringt om denna veckan är barnomsorgsfakturorna. De har helt enkelt kommit väldigt väldigt sent den här månaden.

Nu ska alla fakturor vara utskickade och 15 november är nytt förfallodatum. Bra att ni reagerar och hör av er och vi har under veckan mött upp med information om förseningen på facebook, webben och hos vårt Kontaktcenter. Hoppas ni känner att ni fått information. Och att vardagen funkar – det är viktigt.

Har varit på ännu ett inspirerande företagsbesök som jag helt enkelt MÅSTE berätta om. Gears of Leo har ett av sina tre Sverige kontor i Växjö – mitt på Storgatan. Bolaget utvecklar mobilkasino och jag tror att många av oss känner igen det om jag säger att det är Frank Andersson (före detta brottaren) som är deras reklam frontfigur på tv.

Joakim Johansson som är platschef här i Växjö guidade oss genom enormt inspirerande och kreativa kontorslandskapslokaler. Vi fick massor av matnyttigt om företagets utveckling, utmaningar och framtid. Företaget grundades i Sverige 2012 och bestod då av fyra personer. Nu är det ett bolag som omsätter miljarder, har 300 anställda på tre kontor i Sverige och ett på Malta. I Sverige är de förnärvarande 80 personer och drygt 20 här i Växjö. Än så länge vill jag nog säga. Deras utveckling går rasande framåt och med en expansiv marknad såväl i Norden, övriga EU, Australien och fler länder på gång, så verkar den siffran vara historia snart. Utmaningarna för företaget är transporterna till deras nav på Malta. Att det tar närmare 20 timmar till huvudkontoret känns rejält utmanade så ett önskemål om att få direktflyg till Malta låg högt på deras önskelista.

När jag kikar ut genom mitt kontorsfönster nu och ser ett bäcksvart mörker och ihållande regn så måste jag säga att detta med direktflyg från Växjö till fler varma länder känns som en bra idé, gärna NU 🙂

Och så till sist – glöm inte ställa om klockan till vintertid mellan lördag och söndag!

//M

Annonser