Underbara företagsbesök!

Även denna veckan har swishat förbi. Tidiga mornar och många kvällsmöten för min del men OJ vad jag tycker det är roligt att träffa fantastiska engagerade medarbetare, besökare och, denna veckan, extra många företagare. Vi är nämligen flera tjänstepersoner och politiker som just denna veckan träffat både små och stora företag för att  få feedback på vad vi kan göra bättre från kommunens håll. Reflektioner och engagerade diskussioner som resulterat i en del förbättringsåtgärder har redan satts igång hos oss internt. Men vi har också tagit med en massa beröm till kollegor hem – för ett gott jobb – en återkoppling som vi ska sprida!
Igår var jag exempelvis på Balco – ett företag som startade 1987 här i Växjö och som genom tiderna både fått känna på framgång och motgångar, men som nu har ett enormt tryck. Nu finns Balco från VÄXJÖ i såväl Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, England och Holland och de jobbar med att förbättra miljön för såväl människor, djur och natur. Genom att renovera ballkonger och möjliggöra inglasning på ett mycket finurligt sätt skapas även energinytta. Jag kan fylla på med hur mycket information som helst känner jag. Ett stort tack till Kenneth och Jesper som genom sin genuina stolthet över företaget inspirerade oss alla som var med. Att gå runt i produktionshallarna och se tillverkningen var också en extra krydda – här gör man verkligen allt från ax till limpa.
Idag är det fler företagsbesök inbokade men innan dess vill jag tipsa lite om vad som händer i helgen.
Linneateaterns familjeföreställning Klas Klättermus har premiär på Växjö Teater. Jag gissar att det som vanligt när Linneateatern är inblandad blir hög klass på föreställningen.

Det är inte bara Lakers som huserar på isen uppe på Arenastaden – i helgen går Värendspiruetten av stapeln. En tävling där våra duktiga konståkare tävlar mot åkare från hela Sverige.

Och så kommer Jill Johansson till Konserthuset – som inte minst är aktuell i tv-pgrammet Så mycket bättre. Jill är ju duktig på att sprida glädje och värme, vilket kan behövas en ruggig hösthelg i slutet av oktober.
Det är bara en liten del av allt som händer här i Växjö i helgen. Det känns underbart att bo i en stad där det händer så mycket och där det finns en sådan bredd när det gäller kultur.
Och du – glöm inte att ställa om klockan på söndag…
//M
Annonser