Schysst fika och en massa teknik

Torsdag igen alla redan och då det rullar på för fullt så fokuserar jag på torsdagstipsen. Och jag har flera bra!

Har ni fikat än idag? Om inte, så bjud in till eller gå på Fairtradefika! Alla kan delta, till och med flera gånger under dagen, det beror på hur många gånger du orkar fika. Registrera din fikapaus här.

Visste du till exempel att på bara 5 år har antalet Fairtrade-märkta produkter på den svenska marknaden dubblerats. Detta betyder att många odlare och anställda har fått förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Visst är det härligt att både avnjuta en smarrig fika och förbättra världen lite på samma gång!

På Arenastaden händer det enormt mycket och ni som är intresserade av att höra mer – kom och lyssna på en av våra många duktiga och kunniga medarbetare –  Mikael Johansson som berättar om vad som händer nu och i framtiden på detta kreativa område. Fredag kl 15 på Stadsbiblioteket. Läs mer här.

På lördag förvandlas city till ett experimenthus med fokus på teknik, under rubriken Science City. Lasershow, DJ-skola, robotshow, segwaytävling, prova-på hoverboard, quadracopterflygning, prova VR-glasögon, lego-robotar och tv-kändisar i en härlig, kreativ blandning för alla åldrar, men kanske framförallt för vår framtid – barn och ungdomar. Vi kommer att behöva massor av folk som jobbar med tekniska yrken i framtiden – kanske kan någon inspireras att studera teknik och naturvetenskap. Läs mer här!
 I morgon kommer veckans snackis…vi hörs då!
//M
Annonser