Stanna upp en stund och ge en klapp på axeln

Efter en lugn och härlig helg är det åter måndag. Mycket är på gång i vår härliga kommun, både innanför väggarna hos oss inom kommunen men också inom näringslivet och kulturen. Varje vecka har vi påringning av nya investerare, företag som gärna vill höra mer om Växjö och vår tillväxt för de har planer på att ”närma sig denna intressanta kommun” som många av dem säger. Spännande och härligt på många sätt.
På tal om att Växjö växer så berättade en kollega till mig att en kompis till henne varit på besök från Malmö i helgen. Kompisen jobbade i Växjö i början av 2000-talet men har inte varit här på några år nu. När hon kom till Växjö station hade hon knappt vågat gå av tåget, hon trodde helt enkelt hon hade kommit nån annanstans. När hon (som tur var) gick av tåget bara gapade hon, berättade kollegan. Hon var så imponerad över Växjös förändring. Efter det tog de båda en promenad förbi World Trade Center, alla nya bostäder och annat utmed järnvägen och bort mot Bäckaslövsområdet. Kollegan hade inte själv tänkt på hur mycket som hänt på några år men ”det var så himla kul att visa upp och känna att man är stolt över sin stad.” konstaterade hon.
Annat att vara stolt över är när det uppmärksammas att vi ligger långt fram i genomförandet av olika miljömål. I DN i fredags kunde vi till och med läsa att vi leder kampen.
Bra att stanna upp en stund ibland och känna att vi är bra – om det sedan är på att bygga, uppfylla miljömål, ha bra lärare i skolan, bra vård till våra äldre eller något helt annat så spelar det ju ingen roll. Bara stanna upp en stund och klappa dig själv eller någon annan på axeln idag tycker jag. Sedan är det lättare att ta tag i nya mål och utvecklas ytterligare.
Så nu fortsätter en ny vecka där fler spännande möten finns planerade. Ha en fin vecka 42!
/M
Annonser