Välkommen Gunilla, företagsträff och torsdagstips

Det blir Gunilla Friman, som idag är avdelningschef på utbildningsförvaltningen, som blir ny chef för vår kultur- och fritidsförvaltning.Gunilla Friman med sitt tydliga ledarskap, stora kunskap om vår koncern och förändringsledning, är resultatorienterad men har framför allt ett stort engagemang inom kultur och fritid såväl i kommunen som i Sverige. Hon har ett stort och starkt nätverk inom just kultur och fritid och är som klippt och skuren för detta intressanta jobb. Stort välkommen i januari när du börjar!

I går kväll var jag och ett par kollegor på företagarträff med de flesta av våra sociala företag i kommunen. Energi och bra diskussioner om givande, tagande och vikten av tydlighet när vi pratar om samarbeten. Då jag råkat ut för förkylningsbaciller så var det mycket snörvlande och snytande under mötet ( ber om ursäkt för det igen ni som var på plats) men trots det var jag riktigt glad när jag cyklade hem då jag kände en bra samvaro och framåtanda efter mötet. Mångfald är ett brett och stort begrepp och samarbeten och det arbete som många av våra sociala företag bedriver är ett bra inspel på just mångfald – både hos dem själva och deras samarbetspartners tänker jag…

Nu till torsdagstipset: På tisdag den 18 okt kl 18.00 kommer Kalle Zachari Wahlström till Konserthuset. Kalle har ni säkert sett i fantastiska tv-serien Gympaläraren (som han fick pris för härom veckan) eller Svett och Etikett som går på Svt just nu.

Under föreläsningen pratar Kalle om hur vi ska tänka för att få ungdomar att stanna kvar i föreningslivet och hur vi bör vara i vårt bemötande med ungdomar. Han berättar också på sitt engagerande, roliga och icke dömande sätt, om hur man kan hitta sin träningsglädje. Föreläsningen, som är gratis, följs av en frågestund. Den är öppen för alla som vill gå, man behöver alltså inte jobba på kommunen så ta med dina föreningskompisar, familjen och kollegor.  Anmälan här senast 16 oktober.
Vi ses imorgon igen då jag skriver om veckans snackis och ännu en spännande sak från vår härliga kommun…

/M

Annonser