Den berömda ”kanten” och välkommen kulturministern!

Om en liten stund går ett pressmeddelande ut (och information på vårt intranät) om att en av våra förvaltningschefer slutar sin tjänst, av privata skäl. Det är Erica Månsson som är kultur- och fritidschef hos oss som efter en sjukdomsperiod i vintras/våras och rehabilitering från den, kommit fram till att hon vill söka andra utmaningar. Tråkigt såklart att Erica lämnar oss, men vi önskar henne all lycka. Information om vem som blir ny chef kommer inom kort.

Förra fredagen skrev jag att ”kanten” vid Esplanadrondellen varit veckans snackis. Och det får man väl verkligen säga att den fortsatt vara även denna vecka. Någon hade ju häromdagen (eller natten) asfalterat kanten så att den inte längre är så tydlig. Men vitsen är ju just att den ska vara tydlig och att bilar ska köra sakta över den. Så asfalten som någon lagt dit har nu Tekniska tagit bort. Att kanten framkallat många reaktioner har varit tydligt – men för nu är den här för att stanna eftersom den gör rondellen säkrare för alla de som vistas i och omkring den (bilister, gångtrafikanter och cyklister).

Också roligt att jubiléet kring vårt Stadsbibliotek uppmärksammats mycket i veckan. Och idag var Alice Bah Kunke, kultur- och demokratiminister på biblioteket för att prata under rubriken ”Vi behöver ett Sverige som håller ihop”. Jag kunde tyvärr inte vara där men tror att hon även kommer komma in på att det fria ordet har jubileum i år, i och med att Tryckfrihetsförordningen fyller 250 år. Det uppmärksammar vi också i år i Växjö kommun. För det är viktigt att påminna oss om det fantastiska i att vi lever i ett land där vi får tycka det vi vill, rösta på det vi vill och skriva det vi vill (inom rimliga gränser). Och att vi som kommun är en öppen verksamhet som människor kan ha inblick i och som kan granskas.

Ha en riktigt trevlig helg!

//M

 

Annonser