Finbesök och öppet hus

Jag nämnde ordet swich i måndags och då tänkte jag mest på att årstiderna swishar förbi så fort och att vi snart tar fram sommarsakerna igen – nu säger jag det för att berätta om min vecka. Det har verkligen varit turborakterfart och jag förstår inte att helgen snart är här. Jag går därför på torsdagtipset direkt:

 

Förutom att ni som är lediga ska njuta vill jag tipsa om att vår kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, besöker Växjö i morgon, fredag 7 oktober med anledning av att Växjö bibliotek firar 350 års-jubileum.  Du kan lyssna på henne, och ställa frågor i Röda rummet, strax innanför entrén, på Växjö stadsbibliotek. Extra roligt tycker jag eftersom Alice växte upp i Småland och faktiskt gick på gymnasiet här i Växjö – på Katedralskolan.

Och på tal om gymnasieskola – på lördag är det öppet hus i våra gymnasieskolor för er som går i nian och ska välja program, och för er som har ungdomar hemma som ska välja. 9.30-14 är det öppet på Kungsmadskolan, Teknikum och Katedral. Ni kan träffa både lärare, studievägledare och elever. Ett ypperligt tillfälle att känna de olika skolorna på pulsen. Även friskolorna har öppet hus.

//M

Annonser