Rondell och digitalisering

rondellFredag eftermiddag och ännu en vecka har swischat fram. Det har varit en del media om vår omgjorda rondell, Esplanandrondellen, i veckan. Många hör av sig med synpunkter och det tycker vi om här på Växjö kommun, så fortsätt med det.

Jag tycker vår trafikplaneringschef Per-Olof Löfberg förklarade bra i Smålandsposten igår (och han har även varit med i fler kanaler) vad syftet är: att få ner farten till ett minimum. Bilarna ska krypa över förhöjningen för att spara liv och lem bland cyklister och gångare. Mer information om rondellen kommer också när den är helt klar (saknas lite färg), håll utkik på webb och sociala medier.

Ville också bara ge ett bra tv-tips från Voister . Vår IT-chef Peter Bergehamn beskriver under Digitala veckan hur vi som kommun måste jobba framåt kring digitalisering och de nya behov som finns i samhället. Vi behöver kartlägga vilka behov som finns och värdera vad vi behöver satsa på. Kanske behövs nya typer av IT-tjänster? Vi har kommit en bit på vägen i Växjö kommun och jobbat mycket med det den senaste tiden. Och för dig som har den där kompetensen, kommunen är en fantastisk plats att arbeta på så håll utkik nästa gång vi söker nya IT-medarbetare.

Trevlig helg!

//M

 

Annonser