Hej då och stort tack Kristina. Och så några torsdagstips

För ett par år sedan satt jag i lägenheten långt nere i Danmark (3 mil från tyska gränsen) – mina kvällar innehöll oftast den dagliga joggingturen, jobb och tid vid datorn. Telefonen ringde och mitt hjärta hoppade till för jag såg +46 framför sifferkombinationen – SVERIGE – samtalet kom från landshövding Kristina Alsér som ville att vi skulle prata oss samman om ett evenemang som vi båda skulle delta i några veckor senare. Jag hade varit borta från såväl staden som landet en längre tid och hade inte fått förmånen att träffa eller jobba med henne så detta var första gången vi språkades vid, hon och jag. Det räckte med öppningsfrasen som var hjärtlig och personlig  för att det skulle kännas som om vi var gamla kompisar. Jag har tänkt på det samtalet flera gånger denna veckan eftersom det är Kristinas sista vecka som vår landshövding. Öppenhet, ödmjukhet, samtal och energi är vad jag förknippar med Kristina. TACK KRISTINA för allt du har gjort för oss här i länet – och för att du finns!

Torsdagstipsen:

Visste du att vi har ett av Sveriges äldsta bibliotek i Växjö? Det är lite svårt att säga bestämt, så det kan faktiskt vara det allra äldsta. Startskottet gick redan 1666 och bestod då av de böcker som domkyrkan och gymnasiet tillsammans hade i sin ägo. Det var enligt vår tids mått inte särskilt många – 62 stycken, men de var oerhört dyrbara. Från starten höll man till i domkyrkans torn och stannade där i 200 år, men efterhand fick man mer ändamålsenliga lokaler. Och för 50 år sedan byggdes det nuvarande biblioteket.

Från 30 september till 8 oktober firar vi vårt biblioteks aktningsvärda ålder med ett fullspäckat program. Bland annat kommer kultur och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, Ebba Witt-Brattström och Knut Knutson. Jag kommer att berätta lite mer nästa vecka, men här kan du redan nu se hela programmet.
Eller vad sägs om höstmarknad vid vårt härliga Ringsbergs/Kristineberg och Fria ordets hus? Förutom äpplen, grönt och fika så återinvigs stadens första tennisbana kl 1400. Musik tycker vi alla om så varför inte komma förbi och lyssna på Gypsy jazz med Swing Magnifike?

Ha en riktigt fin hösthelg!

//M

Annonser