Handboll, bordtennis och tidningshus

Jag var var på ett mycket välsmakande och trevlig kalas i fredags. Det var Smålandsposten som firade 150-årsjubileum. Det jag mest tänker på är mitt trevliga och energifyllda bordsällskap. Vi var sex runt ett bord och mellan tuggorna och talen så var det ett härligt brus av samtal. Fantastiskt att träffa personer som genom samtal och diskussioner får mig att tänka i nya banor och få andra infallsvinklar. Mingel, lite sprattel i benen och plötsligt var klockan 02.30 och jag kom inte i säng förrän tretiden. Det var länge sedan jag var uppe så sent. Senast var midsommar men när jag då gick och la mig var solen redan på väg upp, men så var det inte i lördags morse. Becksvart är nog bästa ordet.

Festligheterna har varit med mig hela helgen och det som fortfarande följer mig är det känslomässiga och underbara talet kring historian om att växa upp, uppfostras och leva i ett hus bland trycksvärta, journalister och fotografer. Fantastiskt, och på något sätt fick det mig att se detta tidningshus på ett lite annorlunda sätt – känslor som jag inte trodde fanns där. Förutom det lovade jag en av mina trevliga bordsgrannar att följa med på ett sportäventyr jag aldrig sett live tidigare – bordtennis. Jag följer på med på bordtennis och i gengäld får jag extra sällskap på en handbollsmatch. Ska bli intressant.

Måndag igen och en ny vecka är på g. Höstens färger är komna så ja, nu kan vi nog säga att just den årstiden är kommen. Jag önskar er alla en fin höstvecka.

//M

Annonser