Att vara tonårsförälder

En helt otroligt intensiv vecka går mot sitt slut. Tidiga morgnar, sena kvällar, många möten med fantastiska medarbetare, medborgare och många företagare. Lite internet-avbrott och lite backlogg (eftersläpande arbete och massa olästa mejl på grund av internetavbrottet) på det gör att jag nu är lite mör. Mitt jobb är härligt men just idag kan inte förneka att jag ser fram emot helgen.

Torsdagstipset denna vecka blir föräldrautbildningen Connect, som riktar sig till dig (oss) som har barn mellan 12 och 18 år. Jag vet själv hur jag var när jag och mina systrar var tonåringar – härlig tid men också en känslomässig berg och dalbana som säkert påverkade mina föräldrar och jag har idag själv två tonåringar hemma. Jag och min man har nog ändå kommit lindrigt undan men att få stöd i sin föräldraroll är alltid bra. För jag tror vi är många som ibland tänker ”gör jag rätt och förstår jag mitt barns utveckling?”. Därför är jag glad att vi erbjuder detta till er.

Nio kvällar från och med 4 januari kommer arbete och välfärds ungdomsgrupp hålla en utbildning som hjälper dig som tonårsförälder att förstå ditt barns utveckling och hantera barnets beteende. Kursen kostar ingenting! Så ta chansen att utvecklas i din föräldraroll är mitt torsdagstips. Här kan du läsa mer och anmäla dig.

Nu kör vi vidare torsdag och fredag här på Västra Esplanaden. Intensivt och härligt är som sagt ledorden denna vecka!

/M

Annonser