Säger bara en sak – MAT

Torsdag och det har återigen sagt swich i tiden, men det är inte vilken torsdag som helst. Idag är startpunkten för ett av Europas (!) största matevent här i Växjö. Nej, det är inte bara tältet på Stortorget (det är egentligen det lilla) – det är föreläsningar, tävlingar, upplevelser och en massa god mat i hela staden i helgen. Det lockar inte bara oss Växjöbor –  vi har många internationella och nationella besökare som kommit för att uppleva MAT2016.

Hur spännande låter det till exempel inte med seminarium om hur man säkrar matförsörjningen i framtiden, om våra vanligaste grödor slås ut. Forskare från Svalbard kommer och berättar om det som kallas Domedagsvalvet.
Hela evenemanget, alla föreläsningar, happenings och allt om mattältet kan läsas här.

_a4p7459
Växjö kommuns monter på MAT2015

Vi på Växjö kommun har såklart en egen monter. Där kan du bland annat provsmaka viltkryddade biffar med picklade rödlök och halloncheesecake, lagade av vår måltidsorganisation. Tycker du det smakar gott så finns recept att ta med hem. Visste du förresten att det lagas 21 000 måltider varje dag i Växjö kommuns kök?

Sen kan jag tips dig som är nyfiken på planerna för Arenastaden – du kan träffa projektledare och byggherrar på Grand Samarkand på lördag kl 10-18. Du kan bland annat uppleva ICON i 3D genom VR-glasögon.

Vilken helg det verkar bli! Det får bli mitt torsdagstips – maxa helgen. Och njut av Växjö, som smakar extra gott just nu.
//M

Annonser