Vad gör ni egentligen?

Den frågan kom upp när jag nästan cyklade på en gammal vän tidigt på väg till jobbet idag – frågan var kopplad till nyheten i Smålandsposten idag att vi glömt elever på Storgatan 50 när de skulle tillbaka till Pilbäckskolan. Och jag svarar gärna på det. För det görs otroligt mycket.

För det första kan vi konstatera att det självfallet är helt oacceptabelt att elever som bör vara med på en buss inte är där (utan är kvar på skolgården och leker med skolans personal). Det ska inte kunna hända, men den mänskliga faktorn gjorde att det hände för några dagar sedan. Efter det har skolan vidtagit åtgärder med bland annat en extra personal på bussen varje dag.

Men jag vill också fokusera på det som gått bra och som gjort att barnen fått en bra skolgång efter att det konstaterades att vi inte längre kunde bedriva skolverksamhet på Pilbäcksskolan. Alla lärare, rektor, utbildningsförvaltningen, Vöfab (fastighetsägare), kommunikatörer och politiker har jobbat hårt för att lösa det på bästa sätt så att alla elever får en bra skola. Barnen är det viktigaste vi har och jag kan lova att alla inblandade har gjort allt i sin makt. Jag vill framför allt peka på vår rektor på Pilbäckskolan Agneta som hållit ställningarna för att såväl få en verksamhet att fungera, förmedla information till såväl övrig personal, elever och föräldrar samt övriga intressenter kring vad som händer. Ansvaret för att få Pilbäckskolans lokaler att fungera igen ligger på vårt fastighetsbolag Vöfab, som har ett stort ansvar i situationen och även de jobbar febrilt för att få allt att fungera.

Det viktigaste är att vi lär oss av sådana här saker och förbättra det som inte fungerar – bland annat säkerställa att rutiner och kommunikationen mellan skolan och bussbolag blir bättre och nu har vi även anställt en extra person som alltid åker med vid transporterna. Allt för att säkerställa trygghet för våra elever och dess föräldrar.

Att vi sedan har rådig personal som tar sina privata bilar för att säkerställa att eleverna kommer på plats och till rätt skola visar än mer för mig att vi har engagerad, ansvarstagande personal som vrider ut och in på sig själv för att just säkerställa att det viktigaste vi har (våra barn) känner sig trygga och komma på rätt plats.

Men bra ska bli bättre och genom händelsen måste vi säkerställa att det inte händer igen – ett arbete som redan är igång!

 

Torsdag innebär torsdagstips och den här veckan tipsar jag om Oktoberfest såhär mitt i september. Fredag-söndag på Spetsamossen, tysk mat och dryck, marknad och underhållning.

Annonser