Jag välkomnar ny period, Sveriges Radios Utrikeskorrespondenter. Och torsdagstips

1 september – det känns nästan lite overkligt då jag också brukar säga att just september är första höstmånaden och jag är inte riktigt ”där än”. Jag tycker om alla våra årstider men på något sätt känner jag en uns av ledsamhet att vår svenska sommarperiod är över. Men september och hösten är underbar på sitt sätt så det är ju bara att välkomna den som allt annat.

Jag har fått många kommentarer kring mitt blogginlägg i måndags – fantastiska återkopplingar och frågor kring strategi och operativt ledarskap har avlöst varandra. Jag får återkomma kring det i kommande blogg för jag måste reflektera och få ihop något som är läsbart. Alla har självfallet fått direkt återkoppling via mail (och ni som ringt och jag träffat på möten i veckan) men jag behöver ändå återkomma i min blogg.

Tack också till er som hör av sig om värdegrundsarbetet, har även fått mejl från människor utanför organisationen som är nyfikna på den och tycker vi verkar jobba med den på ett bra och enkelt sätt. Fick till och med ett ”Grattis till en så bra värdegrund, jag lyfter på hatten” från en konsult som deltagit vid en arbetsgrupps värdegrundsarbete. Jättekul!

En annan rolig nyhet från veckan är att vi fick kvitto på att vi och många andra aktörer verkligen bygger i Växjö kommun. 961 nya bostäder påbörjades 1 augusti 2015 till 31 juli 2016, det är en jättehög siffra. Att det finns bostäder är en förutsättning för att Växjö ska vara en bra plats att leva, jobba, flytta till och växa upp på och att det finns en sådan vilja och att det är så intressant att bygga i Växjö är därför oerhört viktigt. Nu ansöker vi om byggbonus  hos regeringen och hoppas och tror på ett tillskott som kan få oss att utvecklas ännu mer!

Förutom ny månad kommer även helgen snart så här är mina torsdagstips:

För de riktigt små har Gemla församlingshem baby-barncafe 16.00 på lördag. Alla barnfamiljer är varmt välkomna. Kontakta gärna Ida Sjöö ida.sjoo@svenskakyrkan.se, 0706-777170.

Ni som önskar lite jazzinfluerade toner under lördagseftermiddagen vill jag tipsa om TAKs lördagsjazz i Växjö centrum. Det är Hubert Szymczynski tillsammans med vänner på jazz och förgyller eftermiddagen på TAK. Hubert är jazzpianist och diplomerad trombonist, utbildat vid musikhögskolan i Poznan, Polen. Han är musikalisk mångsysslare som även utnyttjar sina erfarenheter som  musiklärare, inspelningstekniker, pianostämmare. Tillsamman med sina musikaliska vänner, både lokala och från övriga Sverige, bjuder han oss på jazz och alla är välkomna – 14-16. Fri entre

På måndag den 5 september kommer två av Sveriges Radios utrikeskorrespondenter till Växjö konserthus för premiären av höstens riksomfattande turné. Kvällen är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och höra korrespondenterna Katja Magnusson, Istanbul och Johan Bergendorff, Global hälsa berätta om olika världshändelser och sina erfarenheter. Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Moderator är Jörgen Huitfeldt från P1:s Studio 1.
Plats: Växjö konserthus, Christina Nilsson-salen
Tid: Kl 18.30-19.45, vi bjuder på kaffe och kaka från kl 17.30

Växjös sjätteklassare kommer att möta korrespondenterna på dagen, i samband med sin temadag om medier, källkritik och demokrati. Ämnen som är både viktiga och aktuella. Du kan läsa med om temadagen här.

I övrigt tipsar jag om att just njuta av vår först september helg som ska bjuda på härligt väder.

//M

Annonser