Tangentsnubbel – och så torsdagstips

Jag har fått lite kommentarer kring att min blogg innehåller lite fel uppgifter och även felstavningar. Tack för även den återkopplingen, och som någon skrev ”Det visar att du är på riktigt”. Ja, ibland går det lite väl snabbt för mina fingrar över tangentbordet. Felstavningskontrollen är jag oerhört tacksam för, men den kan också ställa till rejäla problem. Som den gången jag råkade godkänna ordet ”spermadonator” i ett sms – ett ord som jag nog aldrig använt och framför allt inte menade i den meningen. Tack och lov gick meddelandet till en väl förtrogen kollega men i alla fall. Det innebär att jag inte alltid litar på de markerade orden utan låter mitt eget ord blir klart. Jag ska skärpa mig i min blogg men jag hoppas också att ni har överseende – och det visar ju som sagt att jag är på riktigt tänker jag.

Jag nämnde ordet indiansommar i måndags och det stämde inte. Även där säger jag tack till alla de som korrigerat mig. Indiansommar heter inte sommardagarna i augusti utan det är först när det blivit meterologis höst och det kommer en period med varmt, soligt och sommarliknande väder. Detta ska inte heller likställas med så kallad Brittsommar som enligt SMHI är ”i allmänhet avses varma och soliga dagar omkring Birgittadagen den 7 oktober. Tack för informationen jag fått – man lär sig något nytt varje dag tack och lov.

Oavsett så är jag glad för denna veckans värme, sol och blå himmel. Mitt torsdagstips blir kort och gott – ut med er i solen till helgen. Varför inte gå runt Trummen på lördag och kolla in invigningen av det nya offentliga konstverket Vattnets röst. Riktigt häftigt med speglar som ljus och bild leker i.  I samband med invigningen, som är kl 15, blir det  uppvisning av konstsim och musik med Växjöskolornas musikkår.
/M

Annonser