Hoppas på framtiden – och så torsdagstips

Torsdag morgon och regnet riktigt öser ner – usch var tog sommaren vägen? Kommentarer om att ”vi behöver regn för det är bra för våra blommor och grödor” gör mig inte riktigt glad ändå. En egoistisk tanke, för visst ska vi tänka på både grödor och blommor men jag behöver mer sol och värme. Jag försöker dra mig upp ur mina mörka tankar ändå och vet om att vi säkert kommer att ha många härliga sensommar dagar och kvällar nu i slutet av augusti och september – indiansommar tror jag det kallas…

Nästa vecka kommer det med stor sannolikhet att bli fint väder för det brukar det ”alltid” vara när skolorna drar igång. Jag hör både hemifrån och runt omkring mig från förväntansfulla barn, ungdomar och vuxna som just nu har ett pirr i magen kopplat till nya scheman, nya kompisar, kommentarer om såväl skolböcker och litteratur, csn och skolväskor. Jag dras med i den här känslan så även jag har pirr i magen. I våras var det många dagar då jag fick tårar i ögonen av alla student och examenfina barn, ungdomar som då slutade skolan och nu när allt  börjar om i ny termin så får jag också liknande känslor och faktiskt tårar i ögonen – det är stort med skolstart också. Så alla lärare och elever – mina tankar är med er och jag ska tänka extra mycket på er nästa vecka då allt drar igång  – lycka till med ert nya läsår!

Torsdagstipset är vårt eget ”Fett Sommaraby” 

På lördag den 20:e augusti går evenemanget Fett sommAraby av stapeln. Det är det centrala området i Växjö stad kring Araby Park Arena som på lördag kommer att fyllas av än mer internationell stämning som musiker, poeter, dansare, god mat och mycket mer. Det blir smakprov på kulturer från världens alla hörn på ett och samma ställe. Bland bokade artister kan Behrang Miri, Yasin BBE, Ida Redig, Patoh Pooh, Denz, Jirell, Simon Matiwos, Marianne Da Cruz, Keya och Växjö-bandet Pangea nämnas. SommAraby är en stor avslutning på en fantastisk sommar som har varit full med alla möjliga evenemang i hela kommunen. Kom och ta del av denna internationella tillställning och dela med dig av din egen! Detta är ett ypperligt tillfälle att få ta del av det allra bästa som Araby har att erbjuda!

Är du intresserad av litteratur och poesi kan du även lyssna på Svenska mästarna i estradpoesi som framför sina egna verk, och även delar med sig av sina bästa tips. Tid och plats: kl: 14:00-22:00 , Araby park arena.

//M

Annonser