Jag är tillbaka efter lata dagar med många känslor och ett nytt torsdagstips

Efter nästan fyra veckors lathet har jag varit igång ett par dagar – härligt med ledighet med familj och vänner men det känns också riktigt bra att vara tillbaka. Min semester har inneburit mestadels total avkoppling och ledighet men jag har även hunnit med spännande utflykter.

Efter det att min man börjar jobba igen tog jag och mina älskade barn, min far och barnens kusiner en tur till Liseberg. Denna plats som sedan barnen varit små alltid varit ett drömmål varje sommar. Vi har inte varit där på många år men i år bar det iväg. Barnens önskan att inte ha ”en tråkig mamma som aldrig åker något spännande” uppfylldes då jag – med fullkomlig skräck –  åkte Lisebergsbanan, Helix (med fyra looper!!!), Uppswinget samt Balder där första backen har en lutning på 75 grader…. Puh! Kan sammanfatta dagen på Liseberg med att  barnen var nöjda med allt, och jag tappade rösten av allt mitt skrikande  – något som fortfarande hörs då jag pratar.

Trots ledighet har jag funnits i bakgrunden kring vad som hänt både hos oss inne i kommunen och även i hela kommunen och världen – att följa nyheter och vara ajour med det mesta i nyhets värld tar inte semester och då det som händer långt iväg även påverkar oss i Växjö gör ju att det än mer viktigt. Förutom mkt glädje och kärlek under mina veckor av ledighet har jag fyllts av andra känslor då information spridits om terrordåd, hot, misshandel, svartsjuka och rädsla som tar konstiga uttryck gentemot andra medmänniskor, händelser i världen som nästan gör att mitt hjärta stannat… Låt oss se vad allt utvecklas till men oavsett är jag utvilad och fylld av än mer energi efter mina veckor av försök till total ledighet så nu sätter jag full fart i allt vi ska göra under resterande 2016 och framöver.

Samtidigt som jag och många med mig varit lediga har vi fantastiska sommarvikarier som gör det möjligt för oss att ta semester. Stort tack till alla er – utan er är det näst intill omöjligt för oss andra att  vara lediga och ladda batterierna.

Sommaren är inte slut och många har fortfarande semester. Vi kan väl hoppas på lite mer sol och värme innan hösten kommer.  För att njuta än mer av aktiviteter i sommar-Växjö så blir mitt torsdagstips att besöka Karl-Oskar dagarna i Växjö Stad. Musik, utställningar, konserter, mingel, handel med mera kommer  under fredag – söndag. Det finns aktiviteter för alla åldrar, men jag vill slå ett extra slag för vuxennärvaron under helgen. Det är viktigt att vi finns där, med ögon och öron öppna,  och gör stadsfesten till en säker plats för alla att vistas på.

//M

Annonser