Underbar midsommarhelg men också ledsamheter och ilska över den egoism som finns

Vilken midsommarhelg vi har haft i södra Sverige – det var länge sedan jag var med om sådan underbart, fantastiskt och tropiska väder. Under helgen uppgifterna bland annat varit att klä midsommarstång, dansa runt den, äta sill, grilla och bada i massor tillsammans med nära och kära. Platsen har varit vårt vattenhål i Blekinge.

Många har varit lediga men jag vet också om att många har jobbat, så mina tankar har också gått till de många, såväl medarbetare i kommunen som andra inom olika serviceområden inom det offentliga och privata. Stort tack för att ni jobbat och hållit ställningarna och jag hoppas ni också haft det bra.

Sms:en och mejlen som sedan kom på midsommardagskvällen gjorde mig både bestört och skapade en tomhet mitt i all min glädje bland nära och kära. En av våra skolor i Växjö kommun hade börjat brinna. Full aktivitet med utbildningsförvaltningen, säkerhetsgruppen tillsammans med räddningstjänst och polis för att få information och även sätta till aktiviteter för att vara proaktiva. Växjös Islamska friskola stod i brand och även om huvudansvaret ligger hos annan än kommunen har vi ändå ett ansvar att säkerställa att våra elever kan tas omhand ifall det behövs. Att se, läsa och även höra de många oroade eleverna och föräldrarna när deras skola stod i lågor var jobbigt och att behöva lägga tid, allas våra pengar och energi på sådant här känns så fel. Vi ska ju hjälpas åt att bygga upp och säkerställa att elever, lärare och föräldrar ska känna sig trygga i sina skolor och utbildningar – att det då finns misstankar att någon/några anlagd branden gör mig både ledsen och förbannad. Förutom att skapa oro hos de som är direkt påverkade av denna händelse så sänder det också ut en bild över vårt Växjö som jag har svårt att förlika mig med. Växjö är en öppen och internationell kommun där alla blir Växjöbor direkt – vi har ett mod i Växjö där vi får saker och ting att hända och som skapar mervärde för de många som bor, jobbar och verkar här. I Växjö är det enkelt att leva ett ”gott liv” –  närheten till badbara sjöar, natur och skog, unika arenor för idrott och kultur och gastronomiska ställen får besökare från hela världen (!) att komma hit. Detta ska inte förstöras för att det finns egoistiska tankar och rädslor för sådant man själv inte förstår eller själv står för. Eller för att några bara vill ha hitta på något… Känner mig rejält tung i hjärtat idag men hoppas och tror att det positiva ska överväga det negativa och att bilden av vårt Växjö som jag beskriver ovan övervinner det svarta omogna som nu kom upp.

Mvh M

 

 

 

 

Annonser