Sommarväxjö och välkommen Katarina!

Sommar, sommarlov för många innebär många aktiviteter för oss från Växjö Kommun. Den 14 juni startar Växjöbostäders sommaraktiviteter för barn och ungdomar. Det blir Hoppborgskul på sportfältet på Teleborg den 14 juni  och den 16 juni på Araby. Då går startskottet för sommarens aktiviteter.  Det blir spontanfotboll, basket, designverkstad, skattjakt och mycket mer. Det kommer med andra ord att finnas något för alla!

Trygghetsvärdar kommer att finnas runt våra spontanidrottsplatser på Romavallen och Kråkan under hela sommarlovet.

Läs mer här eller här

Det kommer mer : Mellan 27 juni och 17 augusti presenterar Växjö kommun Scensommar – spännande utomhusföreställningar i stort och litet format. Programmet bjuder på allt från utmanande till lättillgängliga upplevelser, på både väntade och oväntade platser i hela kommunen. I år blir det över 50 programpunkter med bland annat dans, teater, konserter, cirkus, musikal, breakdance och film.
Alla arrangemang äger rum utomhus och alltid med fri entré. Föreställningarna är för  barn, unga och vuxna. Vi vill profilera Växjö som en kulturstad för alla. Det ska vara lätta att hitta till och kul att ta del av – det är hela idén med Scensommar! Växjö ska vara inspirerande och sprudlande även på sommaren. Marit Bergman, Linda Pira, Stockholm Street festival, Emil Jensen, Marionetteatern, Cirkus Saga och Musica Vitae är bara några av de artister som gör nedslag på olika platser i kommunen.

Hela programmet hittar du här

Katarina Andersson ny ekonomi- och finanschef

Katarina Andersson – så heter vår nya ekonomi- och finanschef. Katarina kommer närmast från Älmhults kommun där hon varit ekonomichef, men flera kanske känner igen henne eftersom hon dessförinnan var redovisningschef på Växjö kommun. Hon har även erfarenhet från den privata sektorn.  Katarina Andersson har visat att hon har ett stort intresse, förståelse och stor kunskap om de viktiga ekonomiska flödena och hur de samverkar och påverkar en verksamhet. Arbetet innebär att tillsammans med ekonomichefer i koncernen utveckla och ta ansvaret för de koncernövergripande processerna kopplat till ekonomi, budget, resursplanering, verksamhetsstyrning och uppföljning – i hela kommunkoncernen.  Ju mer vi arbetar koncerngemensamt  säkerställer vi bättre transparens, något som i sin tur garanterar att vi hushåller med våra resurser och ger det bästa till de vi är till för – invånarna, företagen och framtidens Växjöbor.

Vi har många spännande lediga tjänster i vår härliga kommunkoncern – både inom våra bolag och förvaltningar. Jag hoppas ni alla kontinuerligt inne och kikar på vår webb som ständigt är uppdaterad och som visar koncernens tjänster. Alla är lika viktiga och spännande och det är svårt att peka ut några speciella men jag väljer att göra det just nu i alla fall. Vi söker en verksamhetsutvecklare med fokus på mångfald och mänskliga rättigheter. Om du är driven, samhällsintresserad och vill jobba med hur vi i Växjö kommun ska bli än bättre på mångfaldsfrågor ska du absolut söka!  Kika mer här på våra spännande tjänster!

Förutom ovanstående tips så är mitt torsdagstips att ni tar hand om varandra och har en riktigt skön och fin sommarhelg!

//M

Annonser