Tid för umgänge och utomhusaktiviteter som är till för alla – och varför inte Facebook

Jag får en hel del frågor om vad man kan göra för spontana och gratis saker här i Växjö nu i sommar. Förutom alla gång- och cykelstråk, alla våra badbara sjöar, som ofta ligger bara fem minuter bort var vi än befinner oss,  så vill jag tipsa om att besöka skejtparken på Spetsamossen och parkourparkerna på Spetsamossen och i vid Araby Park Arena. Ni behöver inte utöva någon sport – att titta och uppleva aktiviteten på håll ger också massa positiv energi. Eller varför inte ta en runda till hinderbanan, boulebanan och Beachvolleyboll-planen på Kampaängen vid Växjösjöns strand. Förutom träning så har Kampaängen blivit ett ännu populärare ställe att ha picknick på.

Va – är du inte med på Facebook ? Hur kan du då ha kolla på vad som händer? Kommentaren och frågan kom för ett par dagar sedan. Detta är helt klart en utmaning för mig på många sätt. När det gäller min profession och roll som kommunchef är det självfallet viktigt att jag har koll på så mycket som möjligt. Tack och lov är jag inte ensam – vi är drygt 6 500 anställda i kommunkoncernen och jag får mycket information från mina medarbetare men även från medborgare och företag. Gällande allt som händer på sociala medier så kanske jag missar en del men då Växjö kommun har en  facebooksida, våra kommunikatörer och vår pressansvarig har uppgift att hålla sig ajor så får självfallet jag en hel del information från dem. Jag är på vår (kommunens) facebook sida och kollar själv då och då, jag svarar även på inlägg som är direkt kopplat till mig eller vår verksamhet så jag försöker vara alert och involverad även där. Både på Facebook, Twitter och Instagram.

Men att ha en privat facebookprofil har jag tillsvidare valt bort. Jag är öppen, dela gärna med mig av mig själv och min familj men om jag lägger  upp en privat profil, hur drar jag då gränsen mellan det privata och det officiella och vilka ska jag bjuda in som mina följare… Detta dilemma har jag känt även innan jag började på kommunen – mina tidigare tjänster har också varit ganska officiella och frågeställningen har funnits där. För att inte försätta mig, min familj, mina vänner eller mina kollegor i tjänsten i konstiga eller felaktiga situationer har jag alltså valt att inte ha en personlig facebookprofil. Jag använder kommunens kanaler kring sociala medier och håller mig uppdaterad. Jag kanske omvärderar ifall det behövs – bra kan ju alltid bli bättre.

 

Torsdagstips – jag vill slå ett slag för vår satsning ”Kul sommarlov i Växjö kommun”. Det ordnas en massa roliga aktiviteter runt om i vår kommun. Nu på måndag startar till exempel Braås summersportcamp.Tillsammans med Team Braås kommer det att arrangeras sport och idrottsaktiviteter under hela sommaren. Det blir fotboll, innebandy, lekar, olympiader, volleyboll, gymnastik, dans, hinderbana, paddla kanot plus mycket mer. Kolla mer vad som händer just där du bor här.

//M

Annonser