Små monster och Ja – vi är bland topp 50!

Söndagen förflöt med älskade barn och make i en naturnära miljö vid Möckelns strand där dottern spelade beach-handboll. Strålande väder, härligt umgänge och fantastiskt spel. Underbart att se en idrott där fejk och fulspel är lika med rött kort eller utvisning – en hård och intensiv sport men rättvis och som resulterar i både spelarglädje och uppfostran av både spelare och föräldrar. Stort grattis till HF:s tjejer som vann hela turneringen – det var ni värda! Förutom detta underbara idylliska så var mina vita tajts fulla med små rörliga monster – fästingar fanns det gott om så när vi väl var hemma igen gick tvättmaskin och duschar för fullt!

En annan glädje och stolthet – Växjö kommun har blivit utsett till en av topp 50 Karriärföretagen inom offentlig sektor. Vi är inte bara nominerade – vi är nu utsedda!!!
Samtalet kom i fredags och jag har haft en bubblande känsla sedan dess. Stort tack ni i allmänheten som nominerade oss! Det arbete som startades upp kopplat till tydlig riktning (tydliggöra vilka vi är till för), koncernstyrning på tjänstepersonnivå samt en värdegrund är några av anledningarna till att vi blivit utsedda. Motiveringen kan ni läsa på följande länk!
Med det i ryggen samt att vi nu intensifierar vårt arbete med de viktiga strategiska HR/personal-processerna över hela koncernen (som kommer att stärka Växjö kommun som arbetsplats) hjälper det oss att utveckla nya talanger men också att få nya talanger till oss. Och det är något som är bra för hela vår kommun – ju fler talanger vi skapar och får till oss desto bättre är det för våra företag som också behöver talanger och kompetens.

Det här är en bit på väg, vi är bra men kan alltid bli bättre. Nu ska i vart fall jag njuta och sprida budskapet var jag än är – Växjö kommun har, tack vare den strategi vi satt igång och börjat implementera, blivit utsedda till en av topp 50 som karriärföretag! Det innebär att här kan man både utvecklas och växa som anställd och människa. Allt för att vi ska ge den bästa service till dem vi är till för, det vill säga alla medborgare och företag i Växjö kommun!

Stort grattis även till vårt VEAB som på egen hand ligger i toppen på företagssidan i Karriärföretagens ranking och det innebär att vi har delar av hela vår koncern som representerar oss och sätter VÄXJÖ än mer på kartan som en härlig plats att bo, verka och leva i!

//M

Annonser