Tankeväckare – nya medier utmanar andras uppfattning

Jag har lärt mig av att använda papper och penna. Resultatet av det är att jag skriver bokstavligen som en kråka när jag måste skriva något handskrivet. Det är alltid maken eller numera även våra älskade barn som får äran att skriva våra hälsningar till nära och kära på semestern på vykorten eller julhälsningarna för jag kan inte skriva läsligt.

Ett annat resultat är att jag nästan alltid skriver ner noteringar på möten på min dator/platta – ej på synligt papper eller med synlig penna. Detta har hänt mer än en gång att jag fått en mörk blick från någon som förmodar att jag inte har fokus på mötet eller där jag är. Detta har dock gjort att jag ofta förklarar innan mötet varför jag har plattan/datorn öppen och att jag använder detta media istället för penna och papper. Märker ändå att det finns skeptiker så jag har provat att återvända till penna/papper men det slutar ofta med att jag inte skrivit något alls – jag får ut mina tankar och idéer och minnen via tangentbordet men det är helt lönlöst för mig via pennan.

Intressant är att mörka blickar var nog inte riktigt vad jag trodde att det papperslösa samhället skulle resultera i. En annan sak som det här resulterat i är jag efter många möten utan min kära dator/platta sitter med en ”kom-håg-plutt” på handen mellan tummen och pekfingret. Denna plutt kan innehålla allt från en till fem ”kom ihåg”- mer har jag inte ännu behövt ladda den med. Så med ”kom-ihåg-plutt” och dator/platta hanterar jag min vardag med alla möten och protokoll. Men, jag har lovat mig själv att jag ska bli mycket bättre på att förklara varför jag har datorn/plattan öppen så att folk i min omgivning förstår att jag använder det som anteckningsblock, hämta material och protokoll till mötet istället för att ha det i högar framöver mig. Även något som känns bra från ett hållbarhetsperspektiv – vet inte hur många kubikmeter papper jag sparat in 🙂

Mitt torsdagstips gäller något som händer på måndag – Fika på svenska på Kafe de Luxe. Mellan klockan 15 och 18 kan man sitta ner över en fika och möta personer som du inte har träffat innan. Man kan vara där för att lära känna ett nytt språk eller en ny människa och alla är välkomna. Ett mycket bra initiativ tycker jag. Världen är full av kompisar du inte än vet att du har. Och tillsammans gör vi ett bra Växjö bättre.

/M.

Annonser