Stolthet i dubbel bemärkelse

Signalen kom som en elstöt i torsdagskväll – mögelsporer funna i Pilbäckskolans vänsta flygel där gympasal, musiksal och klassrum med drygt 110 elever går. Ett beredskapsarbete som jag sällan skådat eller sett tidigare mobiliserades. Kommunikation via mail och telefon var igång hela kvällen. Och i fredags förmiddag när jag besökte beredskapsrummet med alla inblandade (ledningen på utbildningsförvaltningen, rektor, måltidsorganisation och fastighetsägare) var allt i full gång. Här tvekas det inte på något för att säkerställa att reda ut miljön för de viktigast och bästa vi har – vår barn. Planen för att säkerställa att information till alla intressenter fanns (föräldrar, elever, anställda, och allmänhet) via personliga brev, samtal, intranät, webb och pressrelease samt att ordna så att eleverna kan gå vårterminens sista veckor på Elin Vägnerskolan på Storgatan.

Under hela fredagen och helgen har jag fått löpande information om hur detta fantastiska beredskapsgäng med säker och fast hand planerat flytt, skolskjutsar, måltider, städ, säker utemiljö med mera.

Det är självfallet inte bra när sådant här händer men jag måste säga att jag är själv stolt som en höna då jag nu vet om att de viktigaste och bästa vi har  nu får tillbringa sina sista veckor på vårterminen 2016 i en frisk miljö och det för att förvaltningsledningar från utbildningsförvaltningen, lärare, rektorer med stöd från vår måltidsorganisation och fastighetsägare jobbat dygnet runt sedan torsdags kväll. Stort stort tack för det fantastiska arbete ni lagt ner!
Vöfab, vårt fastighetsbolag arbetar med åtgärder så att Pilbäckskolans lokaler är helt klara för  höstterminens skolstart.
I helgen hade jag hedersuppdraget att hålla Växjö kommuns banderollen i VÄXJÖS Pride-parad. Kändes stort på många sätt, att dela denna händelse med över 9000 andra medmänniskor som gick i paraden men också alla de tusental som stod vid sidan om och applåderade. Öppenhet & mångfald – det som jag innerst inne känner att VÄXJÖ står för.

Det känns extra bra när vi i morse hade fått det här meddelandet till vår Facebooksida (som är en viktig kommunikationskanal med våra invånare):

”jag brast i tårar när jag var och tittade på paraden för det handlade om kärlek och våga vara vem man är men också att det var på en skylt från Växjö kommun (för kärlek och mångfald) , (ordet mångfald förknippa jag alltid med människor med annat bakgrund) jag vet inte men för en sekund så kände jag att folk som gick på paraden vill ge ett budskap att alla får vara olika ,älska vem man vill , komma från annat land som mig och leva här och känna sig en del av samhället för det är viktig och känna sig välkommen, så tack för stöd ni ger till alla människor .”

Tack!
//M

Annonser