Mångfald, hållbarhet och engagemang som gör oss till det vi alla är – Växjöbor

Ni har förhoppningsvis inte missat att det är Pridevecka. Fullt upp i hela kommunen med föreläsningar, talare och aktiviteter i såväl staden som utanför staden. Härligt och spännande.  Förra året uppmärksammades vårt Pridetåg som var tredje största i Sverige! Jag hoppas ni alla vill vara med i årets! Många företag, organisationer och föreningar går tillsammans i paraden, men du som inte har något ”eget gäng” att gå med är varmt välkommen att gå med oss från kommunen. Tillsammans går vi  – både är anställda på Växjö kommun och invånare för att visa både oss själva och andra att i Växjö är vi för mångfald.

Mångfald är en viktig ingrediens för att få fler talanger till oss, att vår internationella stämning och atmosfär fortsätter och att vi fortsätter att få såväl växande som etablerade företag hit. Hållbarhet i stort som smått är en del av vårt Europas Grönaste stad varumärke! Mer om programmet under Pride kan du läsa här.

Paraden sker på lördag den 14 maj kl 14.00 men kom gärna till Kommunhuset 12.30 så går vi gemensamt till Norrtulls parkering under Växjö kommuns banderoll. Vi avslutar paraden i Linnéparken där konsert tar vid med flera av Sveriges bästa artister.

Dagens torsdagstips från mig är att anmäla sig till att bli God man.
När det under hösten kom många ensamkommande barn som behövde god man fick vi ett fantastiskt gensvar från medborgare som var villiga att hjälpa barnen i form av att vara så kallad God man för dem. Så pass många hörde av sig så att vi började hänvisa dem att höra av sig till kringliggande kommuner. Väldigt glädjande engagemang! För tillfället kommer det inte så många ensamkommande barn men behovet av Gode män för personer i vårt samhälle som behöver stöd i sin vardag är stort. Det handlar om äldre personer som behöver hjälp med sköta sin ekonomi, yngre personer med funktionsnedsättning eller kanske psykisk sjukdom som inte själva kan hantera kontakter med olika myndigheter, personer som haft eller har ett missbruk som gjort dem så sjuka att de inte kan ta hand om sin egen ekonomi eller bevaka sina egna rättigheter. Som God man gör man en väldigt viktig insats för en medmänniska. Är du intresserad att hjälpa dem som behöver det – kontakta gärna överförmydarnämnden på tel 0470-410 00

/M

Annonser