Budget- och pollentider

En underbar helg har flutit förbi – vilket sommarväder! Jag och delar av familjen var vid vårt vattenhål i Blekinge och räfsade, plockade fram utemöbler, putsade och oljade. Vi hann även med strandpromenader . I söndags var det faktiskt folk som trotsade det kalla vattnet och badade. Kristallklart vatten i Sandviken, sanden var vit och bönderna som har sommaruppdraget att varje morgon ta bort tången hade varit där även denna helg så det var en perfekt sommarbild med allt vad det innebär. Med denna idyll kommer även pollen  – rinnande ögon, näsa och allmänt snörvelläge men det var som jag sa för mig själv, jag tar det gärna bara sommaren kommer.

Nu är det budgettider i kommunhuset! Budgeten för 2017 är i full gång att planeras. Det blir att åka iväg ett par dagar för att visa siffror, estimera och diskutera kring allt material som går att frambringa för inflytt, utflytt med mera. Det är nästan dygnet-runt-sessioner, allt för att säkerställa att det tas beslut som gör att vi kan säkerställa en bra service även för 2017 för dem vi är till för – medborgare och företagare.

Det är första gången på allvar för mig – förra året var jag med i detta arbete som lyssnare under min introduktion. Jag ser fram emot arbetet som nu drar igång, det är allvarligt för alla vill att det ska bli bra men det är en utmaning för vem kan säga vad framtiden har att ge oss – det enda vi vet om är att verkligheten ändras varje dag utanför vårt fönster och vi måste vara anpassningsbara med den. Det är ett konststycke att göra en budget  som ska gälla  2017 när vi endast kommit in i sköna maj 2016. En spännande utmaning!

//M

Annonser