Instagram och cykelkamp

Nu känns våren både i kroppen och knoppen – vilken vårmorgon och dag vi har här i vår grönskande metropol! Det är fullt fokus på att få oss alla att ta cykeln istället för bilen så ofta som möjligt –  Cykelkampen började idag. Visste du att de flesta av oss i Växjö har mindre än 5 km till jobbet? Det borde vara möjligt för många av oss att cykla mer. Om inte för miljön så för plånboken. Eller hälsan. Vinsterna är många…

Alla som cyklar inom Växjös kommungränser kan vara med i Cykelkampen – tillsammans kan vi se till att Växjö blir bäst i Europa! Och du kan vinna ett presentkort värt 1000 kr. Du hittar mer info och hur du kan delta här.

Jag hoppas att vi som jobbar här på Växjö kommun ser till att cykla mer från och med i dag! Vi har redan flera arbetsplatser till exempel inom hemvården som är mycket goda exempel  på hur det går att cykla i tjänsten. Och vi som jobbar i kommunhuset har tjänstecyklar att låna när vi ska iväg på möten utanför huset. Mycket smidigt! Det hoppas jag fler företag tar efter.

Den här veckan gör jag något som är helt nytt för mig – jag instagrammar på @govaxjo.  Jag försöker skriva korta noteringar vad jag gör under mina långa dagar. Det är en ny utmaning att försöka vara kreativ med bra bilder och kort text för att väckas alla intresse men också något som lär mig en hel del. Följ mig och oss gärna!

//M

Annonser