Matkris, digital vecka och kompetensförsörjning

I lördags morse kom ett samtalet om att vi är i krisberedskapsläge inom måltidsorganisationen och omsorgen. Vårt storkök på Älgvägen har haft elfel under det natten och det larm som ska lösa ut om sådant händer har inte fungerat. Själv i bilen med familjen till vårt vattenhål kände jag mig ganska hjälplös men visste om att allt hanterades på bästa sätt av olika delar av vår koncern. Då kvalité är A-O när det gäller mat till barn och äldre så togs inga risker utan all mat kasserades (för att bli biogas såklart) och ett kraftsamlingsarbete utan dess like gjorde att samtliga som skulle ha mat fick det.

Ett fantastiskt jobb av vår måltidsorganisation, personal från omsorgen, tekniska förvaltningen, arbete& välfärd, kommunikationsavdelning samt fastighetsägaren Vöfab som alla hjälptes åt att både laga mat, köpa mat, distribuera mat samt informera  samtliga intressenter. Jag är oerhört stolt över allas insats! Sådant här får och ska egentligen inte kunna hända – men när det händer är det en bra möjlighet att gå igenom alla våra rutiner, processer och se vad för felande länk som finns och då ta till åtgärder så att det inte händer igen.  Varför elen strejkade och larmet uteblev är fortfarande en gåta, men vi felsöker. Det är enda sättet att lära sig och att säkerställa att bra bli bättre.

Återigen – stort tack till alla som nästan dygnet runt jobbat för att säkerställa måltider och mat till de som var behövande!

Idag måndag kickar veckans DIGITALA VECKA igång här i Växjö. Måndagens och tisdagens föreläsningar och heldagskonferenser, Digitalisera eller Dö! och IT-Governance i professionella IT-organisationer, är redan fullbokade och på Stora IT-kompetensdagen möts ett 50-tal studenter och arbetsgivare i matchmaking-aktiviteter och enskilda jobbsökarmöten. Kafé de Luxe kör en  digitala musikfestivalen som är öppen för alla.

Ni vet väl alla om att Växjö ligger på andra plats när det gäller IT företag i Sverige? Med det är inte bara IT-företagen som går bra – vi har ett allmänt högtryck på näringslivssidan med  såväl nyetableringar som expansion. Många företag expanderar och söker nya lokaler, vill bygga till eller behöver nyanställa. Förutom IT är våra mest snabbväxande branscher e-handel/logistik, bygg och besöksnäring. Fantastiskt hoppfullt inför framtiden tycker jag!

 

/M

Annonser