Öppna kanalen, oturshjälp, entreprenörsträffa, torsdagstips… och lite till

I dagarna har vi en stor tilldragelse i kommunen igen – Funka för livet mässan som är mötesplatsen för personer med funktionsnedsättning, närstående samt seniorer. Här samlas också yrkeskåren för att dela kunskaper och prata om framtidens produkter och tjänster för ett enklare vardagsliv. Fri entré och efter själv besökt den så kan jag säga att det ger perspektiv på mycket och täcker in både mångfald och hållbarhet.
Det finns personer som haft oturen att av någon orsak ramlat ur den kommunala bostadskön. Då vi också sett att det finns förbättringar (bra kan alltid bli bättre) när det gäller våra rutiner och processer för bostadskön så ser vi över även det. Dock, ni som av någon anledning råkat ramla ur – kontakt Växjöbostäder innan den 30/9 detta året och diskutera ditt ärende för chansen är stor att din köplats återupptas. Otur kan vi alla ha och vi vet också om att vi kan förbättra oss.

Jag var på Campus i veckan och träffade såväl studenter som lärare. Bostadsfrågan kom upp och en energifylld diskussion följde. Vi vet ju om att det är extra utmanande i början av terminerna och därför är jag extra glad att vi bygger 112 studentbostäder direkt vid campus som har inflyttning 1/9 2016. Ni är säkert många som vet om det men sprid detta glädjande besked. Självfallet finns mer att göra och vi har dialog med privata aktörer för att se vad de kan göra för att stötta det behov som finns och samtidigt får vi glädjas åt de åtgärder som ger resultat. Så 112  nya lägenheter på Campus är något att sprida och vara glada över.
Vi  har många företag och entreprenörer som redan är etablerade här i kommunen eller vill bli det. En av många katalysatorer för att stötta är olika mötesplatser och samlingsplatser för företag/entreprenörer. Till exempel företagsträffarna som Island of Entrepreneurs nu initierat. Varje torsdag håller Island of Entreoreueirs sina träffar på Science Park där målet är att människorna ska utvecklas genom diskussioner, inspiration och nya samarbeten. Träffarna är öppna för alla – företagare, entreprenörer från hela kommunen är varmt välkomna och självfallet studenterna från Linnéuniversitetet.

Ett GRATTIS säger jag  till företaget VIDEUM AB som vunnit Energisparpriset som GodaHus gett dem. Utmärkelsen har VIDEUM fått för sitt framgångsrika sätt att spara energi.
Monica Skagne och Avdi

Jag hade en, enligt mig, gemytlig och trevlig tv-intervju med Öppna kanalen i veckan. Pratade om mig, mitt uppdrag och hur jag ser på Växjö kommun. Ska bli spännande att höra (har svårt att se mig själv…) hur intervjun blir men jag hoppas att det engagemang, stolthet och den ”kärlek” jag känner för kommunen och de vi är till för (medarbetare, medborgare och företag) skiner igenom. Det är en intervjuserie ”möte med” och vad jag förstod så är serien väl värd att följa då det är många intressant medborgare som blir ”grillade” framför skärmen.

Och till sist torsdagstipset:

Katedralskolans Vårshow – musikalen WannaBee. Det är skolans musiktillägg som arrangerar hela showen – manus, koreografier, låtval, marknadsföring, allt. Imponerande! Det är föreställning på fredag och lördag och kostar bara 100 kr för vuxna och 50 om du är under 20.

Ha en fin helg!

/M

Annonser